Vesti

0

Niš: Kažnjeno 40 vozača zbog alkoholisanosti, četvorica i zbog narkotika

Autor: AP

Izvor: Beta

Niš: Kažnjeno 40 vozača zbog alkoholisanosti, četvorica i zbog narkotika

Izvor: Pixabay.com

Niška policija je tokom redovne kontrole tokom minulog vikenda iz saobraćaja isključila 40 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, medju kojima četvoricu koji su vozili pod dejstvom narkotika, kao i trojicu koji su odbili da se alkotestiraju.



U saopštenju Policijske uprave Niš se navodi da je dvadesetogodišnjem vozaču Prekršajni sud u Nišu izrekao novčanu kazno od 120.000 dinara i 11 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom jer se oglušio o naredjenje da se zaustavi, a kada ga je policija zaustavila ispostavilo se da je automobilom upravljao bez vozačke dozvole, pošto mu je probna bila oduzeta.

Alkotestiranje je odbio tridesetosmogodišnji vozač koji je svojim vozilom sleteo sa puta i udario u ogradu, kao i dva vozača starosti 36 i 44 godine koji su zaustavljeni tokom redovne kontrole.

Policija je iz saobraćaja isključila šezdesetčetvorogodišnjeg vozača koji je vozio pod dejstvom amfetamina i sa 1,28 promila alkohola u organizmu i tridesetosmogodišnjeg vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom kokaina i sa 1,62 promila alkohola u organizmu.

Pod dejstvom narkotika vozila su i dva muškarca starosti 47 i 44 godine.
 
Policija je zadržala do 12 sati još sedmoricu vozača koji su upravljali automobilima sa 1,21 do 1,47 promila alkohola u organizmu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR