Foto: ABA lige, Mega Mozzart, Ivica Veselinov)
Foto: ABA lige, Mega Mozzart, Ivica Veselinov)

Radonjić: Nadam se da ćemo narednih dana moći da napravimo neki trening

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.02.22. | 18:34

Crveno-beli važnom pobedom izašli iz izuzetno teške serije mečeva

Crvena zvezda se vratila na pobednički kolosek posle dva vezana poraza u Evroligi i slavljem nad ekipom Mega Mozzart se dodatno učvrstila na čelu tabele ABA lige.

Crveno-beli su stigli do 16. slavlja u regionalnom takmičenju, vezali čak 14. uzastopni trijumf, pa sada imaju još veće šanse da ligaški deo sezone okončaju na liderskoj poziciji i obezbede prednost domaćeg terena u doigravanju.

Izabrane vesti

Trener crveno-belih Dejan Radonjić zadovoljan je reakcijom svoje ekipe posle rezultata u Evroligi.

"Čestitam igračima, posle teškog perioda za nas i rasporeda koji smo imali sa mnogo utakmica, uspeli smo da dođemo do važne pobede. Na početku utakmice smo se malo tražili, bilo je evidentno da nije sve, posebno defanzivno, bilo kako treba. Dizali smo nivo igre, uspeli smo da gradimo rezultat i onda došli do slavlja. Pobeda sa jako lošim procentom šuta za tri poena (16 odsto), imali smo mnogo otvorenih šuteva koje nismo iskoristili. To smo nadoknadili sa čak 18 ofanzivnih skokova. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana moći da napravimo neki trening, kako bismo se spremili za obaveze koje stižu", rekao je Radonjić.

Zdravstvena situacija nije sjajna za crveno-bele.

"Situacija je bila naporna zbog duplog programa i ne samo zbog toga, jer smo pre toga imali i teške utakmice i teška putovanja. U januaru smo veliki broj dana bili bez trenažnog procesa, igrači su bili uglavnom u stanju mirovanja. Cirbes je protiv Monaka osetio bol, nadam se da će narednih dana početi sa treninzima. Luka Mitrović nije bio spreman za ovaj susret. Još nekoliko igrača je bilo na analizama, ali stisli su zube i odigrali večeras".

Sledi kraći predah, pa utakmica protiv Uniksa u Kazanju 11. februara.

"Nadam se da ćemo uspeti da uradimo nešto što je jako potrebno, a to je da napravimo nekoliko treninga. Situacija nije onakva kakva je bila, recimo u decembru. Biće nam bitno da odradimo tih nekoliko dana ponešto. Imamo Uniks, pa u nedelju Zadar, nadam se da ćemo kroz sve to i neki dan nakon toga uraditi nekoliko treninga kako bismo i individualno bili u boljem stanju. Pokušaćemo malo kroz košarkaške treninge, kojih je bilo jako malo od 20. januara do danas, da napravimo pomak".

I trener Mega Mozzarta Vladimir Jovanović imao je prilično ozbiljne muke prilikom sastavljanja tima za ovu utakmicu.

"Nismo do početka utakmice znali u kom ćemo sastavu da nastupamo. U prethodna dva-tri dana imali smo neke slučajeve, povrede. Balcerovski nam je ispao, a bila nam je potrebna čvrstina unutra s obzirom na to kakva je ekipa Zvezde sa Kuzmićem na centru. Pali smo u neka dva-tri segmenta, pre svega šut za dva i ofanzivni skokovi kojih smo previše dozvolili Zvezdi. Ono što me raduje jeste to što smo imali više asistencija. Slobodna bacanja su takođe bila na njihovoj strani".

Još jednom je ekipa odigrala dobru utakmicu protiv favorizovanog rivala?

"I u najavi sam rekao da moramo da odgovorimo na Zvezdinu čvrstinu, mi smo smanjili rotaciju unutra, morali smo da se adaptiramo. Čestitam Crvenoj zvezdi, mojim momcima ostaje dva-tri dana da se oporave i onda igramo protiv Studentskog centra i Budućnosti“, rekao je Jovanović, pa dodao:

"Sasvim je razumljivo da mi uđemo motivisaniji protiv takvog rivala, nego ekipe koje igraju više takmičenja. Moj zadatak je da svoj tim podesim tako da uvek budemo na maksimumu. Mi u poslednje vreme imamo kontinutet, igramo čvrstu košarku".

Kakav je status Boriše Simanića i Aleksandra Balcerovskog?

"Za Borišu je rano da pričamo s obzirom da se povreda desila na utakmici. Mnogo nas je pogodio njegov izlazak. Pokušaćemo Balcerovskog da oporavimo za četvrtak, ali to je sada sve na lekarskom timu".

Koliko je za ovaj mladi tim važno iskustvo koje steknu tokom utakmice protiv evroligaša?

"Mnogo je važno što smo igrali dobro protiv tima kakva je Zvezda. Mnogi su došli ovde iz juniorske košarke ili iz takmičenja koje nije ovog ranga. Svaka utakmica je veliko iskustvo za ove mlade momke. Njihov standard možda ne bude uvek 100 odsto, što je logično jer su momci bez dovoljno iskustva. Ali rastemo svi zajedno kao tim“, zaključio je Jovanović.


tagovi

Mega Mozzart

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara