Biljana Stojković: Odnosi sa "Moramo" odlični, ali dogovor još nije postignut, niti je nužan 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS)

To što imamo odlične odnose sa izbornom koalicijom “Moramo” ne znači nužno da ćemo biti njen deo I da ćemo uopšte učestvovati na izborima – kaže za Danas Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije, u odgovoru na pitanje kako se odvijaju razgovori između SSS i grupacije koju čine Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, Akcija, Politička platforma Solidarnost i druge lokalne organizacije.

Da su, nakon što je SSS odlučila da odustane od saradnje sa “Ujedinjenom Srbijom” i povuče podršku predsedničkom kandidatu Zdravku Ponošu, počeli razgovori sa “Moramo”, potvrdio je za Danas arhitekta i član ove koalicije, Dragoljub Bakić.

Kako nam je rekao, razgovori se odvijaju ali još nema konkretnih zaključaka.

– Odnosi između Skupštine slobodne Srbije i organizacija koje su sada okupljene u koaliciji “Moramo” uvek su bili odlični i često su bili realizovani kroz organizovanje različitih protesta. Mnogi naši članovi su ujedno predstavnici ekoloških grupa unutar ove koalicije. To, međutim, ne znači da ćemo nužno, kao organizacija, ići na izbore ili biti zvanični deo koalicije “Moramo”. Naše se članstvo, u poslednjem izjašnjavanju, jeste opredelilo u ogromnoj većini (78 odsto) da produbimo svoju saradnju sa ovom grupacijom. Ovaj izveštaj ćemo morati da objavimo u medijima budući da je javnost već upoznata sa našim internim pismom koje je procurilo u medije – kaže Biljana Stojković.

Biljana Stojković: Odnosi sa "Moramo" odlični, ali dogovor još nije postignut, niti je nužan 2
foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Podsetimo, nakon što je SSS javno odustala od podrške predsedničkom kandidatu “Ujedinjene Srbije”, Zdravku Ponošu, tokom proteklog vikenda, u javnost je “procurelo” interno pismo SSS svom članstvu, gde se kao glavni uzrok napuštanja saradnje sa tom koalicijom označava Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde. Đilas je opisan kao onaj koji nameće apsolutnu kontrolu svim akterima i saradnicima, stavljajući ih u ponizan položaj.

Takođe, u pismu se, između ostalog, pominju i finansije neophodne za funkcionisanje Skupštine odnosno izneveravanje očekivanja garancija o novcu koji bi SSP, DS ili NS, nakon eventualnog ulaska u parlament članova SSS na listi “Ujedinjene Srbije” prebacili na račun te organizacije.

Biljana Stojković: Odnosi sa "Moramo" odlični, ali dogovor još nije postignut, niti je nužan 3
foto FoNet Aleksandar Barda

– Skupština slobodne Srbije nije se podelila oko podrške Zdravku Ponošu kao kandidatu za predsednika. Svi smo bili saglasni da je gospodin Ponoš dobar i pošten kandidat, ali su mnogi među nama bili veoma uznemireni načinom njegove kandidature. To smo, uostalom, i rekli u svom saopštenju. Svakako nećemo bilo šta raditi u budućnosti što bi moglo da umanji šanse ovom kandidatu da uđe u drugi krug predsedničkih izbora – kaže Biljana Stojković za naš list.

Kako zaključuje, razgovori sa „Moramo“ ne odnose se isključivo na učešće na izbornoj listi, već na produbljivanje odnosa ove dve političke organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari