MUP: Notorna laž da je Nebojša Stefanović evidentiran kao bezbednosno interesantno lice 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) odbacilo je danas kao „notorne laži“ navode portala Direktno.rs da je ministar odbrane i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u evidencijama tog resora označen kao „bezbednosno interesantno lice“. 

Reagujući na tekst u kom se navodi da je Stefanović evidentiran u aplikaciji „Stop-lista“ Uprave granične policije kao „bezbednosno interesantno lice“ , iz MUP-a su naveli da je on štićena ličnost i da je „u više navrata“ prelazio državnu granicu a da su pripadnici Uprave granične policije „u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima preduzimali sve potrebne radnje i mere“.

„Apsurd navedenih tvrdnji ovog portala ogleda se i u činjenici da Ministarstvo odbrane, MUP i sve ostale službe bezbednosti aktivno sarađuju na podizanju stepena bezbednosti svih štićenih lica. U okviru te saradnje, podaci o putovanjima štićenih lica se između službi bezbednosti unapred razmenjuju, radi blagovremene pripreme i preduzimanja posebnih mera bezbednosti na objektima koji su u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da iznošenje „lažnih vesti i informacija“ o MUP-u na portalu Direktno.rs ima za cilj „pokušaj urušavanja ugleda i integriteta“ tog resora i njegovih pripadnika.

„Još jedna laž portala Direktno je razotkrivena, a naše Ministarstvo će uvek insistirati na istini i neće dozvoliti da se iznošenjem laži zarad sticanja jeftinih političkih poena blati ugled i čast naše institucije i naših pripadnika“, piše u saopštenju MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari