VIDEO: Objavljena prva muzička tema iz novog filma o Betmenu

Skoro deset godina od kad se poslednji film o Betmenu našao na bioskopskim repertoarima, 4. marta stiže ostvarenje u kome je Brusa Vejna oživeo Robert Patinson.
Da novi film podrazumeva i nešto drugačiji muzički repertoar otkriva prva numera koja je objavljena.
 
Reditelj Met Rivs najavio je da će novi "Betmen" biti možda i najstrašniji koji je ikad snimljen, a za muzičko viđenje Mračnog viteza bio je zadužen kompozitor Majkl Đačino.
Đačino je prethodno komponovao muziku za filmove "The Incredibles", "Star Trek", "Jurassic World", "Doctor Strange" i "Rogue One: A Star Wars Story".
 
"Moj sjani prijatelj je napisao ovu temu i pre nego što sam snimio prvi kadar. Sećam se da sam je slušao u automobilu pre nego što smo uradili probno snimanje", podelio je reditelj na društvenoj mreži sećanje na to kada je numeru čuo prvi put, uz konstataciju da se "naježio".
 
 
Podsetimo, Deni Elfman, Širli Voker, Hans Zimer i Džejms Njutn Hauard su među kompozitorima koji su ranije oblikvali muzički stil za Gotam Siti.
Reditelj najavljenog filma "Betmen" nešto ranije je otkrio da ga je frontmen kultnog sastava "Nirvana" Kurt Kobejn (1967-1994) inspirisao za stvaranje nove verzije Brusa Vejna.
 
"Kada pišem, slušam muziku i dok sam pisao prvu scenu, pustio sam od Nirvane ‘Something In The Way’. Tada sam pomislio da umesto Brusa Vejna kao plejboj verzije, koju smo ranije imali priliku da gledamo, postoji i druga verzija tog lika koja je prošla kroz veliku tragediju i postala na neki način pustinjak, samotnjak", kazao je nedavno Rivs i najavio da publiku očekuje istovremeno detektivska priča, akcioni i psihološki triler.
 
U središtu objavljenog trejlera za film je Edvard Nešton, poznatiji kao Zagonetač (The Riddler), zlikovac iz filmova i stripova o Betmenu, a pojavljuje se i sam Betmen (Robert Patison).
 
 
Mračni vitez u potrazi za Zagonetačem dospeva u podzemlje Gotama, gde ga čekaju ništa manje živopisni likovi Seline Kajl (Zoi Kravic), Karmajna Falkonea (Džon Turturo) i Osvalda Oza Koblpota (Kolin Farel), čije će se poreklo tek otkriti. U novom "Betmenu" igraju još i Endi Serkis kao Alfred Penivort i Džefri Rajt kao poručnik Džejms Gordon. 
  • Shmaug

    11.02.2022 08:09
    Za svačiji ukus
    Ne podcenjujem Patisona ali meni Kiton kralj za sve koji su igrali šišmišmena. Kao i Džokeri. Svaka generacija za sebe. Videćemo...
  • Gledalac

    07.02.2022 16:29
    Lepa muzicka tema. Ali suvise se daje ozbiljnosti Betmenu koji je u stvari samo strip.
    Betmen iz 1989 je neprevazidjen i filmski i muzicki i scenografski. Svaka replika iz tog filma je legendarna, kao recimo replike iz Maratonaca i Ko to tamo peva kod nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.