Vodič kroz najveće koncerte u Hrvatskoj u 2022.

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 07.02.2022.

0

Arctic Monkeys, Maluma, Sting, Whitesnake i Iron Maiden. Foto: Promo. Kolaž: CroModa

Arctic Monkeys, Maluma, Sting, Whitesnake i Iron Maiden. Foto: Promo. Kolaž: CroModa

Donosimo vam najpotpuniji pregled svih velikih (dosad) najavljenih koncerata za 2022. godinu, izuzev festivalskog pregleda kojem ćemo uskoro posvetiti posebnu priču

Neki od koncertnih promotora i agenata još su početkom 2020. predviđali da će se većina većih događaja prebaciti ne za 2021., već 2022. godinu pa se nadamo da će to zaista i biti slučaj. Iako se u Sjedinjenim američkim državama različiti festivali i koncerti održavaju već dulje vrijeme (doduše ne u punom obimu), stanje u Europi je sve samo ne bajno. Ipak, postoji nada da će se svijetlo na kraju tunela napokon ukazati.

Iz tog razloga predstavljamo vam najpotpuniji pregled svih velikih (dosad) najavljenih koncerata, izuzev festivalskog pregleda koji ćemo objaviti u zasebnom članku, baš kao i onog koji se odnosi na manje klupske koncerte. Pa krenimo…

24.02. Maluma / Arena Zagreb

Prvi „veliki“ koncert koji će se dogoditi ove godine. Veliku latinu zvijezdu dovodi vrijedna ekipa koja stoji iza Fresh Island festivala i popularnog RNB Confusiona. Ne sumnjamo da će se raditi o velikom spektaklu.

11.03. Skunk Anansie / Dom sportova

Već nekoliko puta odgođen koncert bi se napokon trebao dogoditi ususret toplijem vremenu. Za očekivati je veliki odaziv budući da nastupi ekipe iz Velike Britanije nikada ne prođu nezapaženo.
Organizator: LAA

21.03. Sting / Arena Zagreb

Kultni gost se ponovno vraća u Hrvatsku i to povodom turneje „My Songs“ koja ujedno predstavlja bezvremenski presjek najvećih hitova njegove karijere.
Organizator: Charm Music Croatia

25.04. Franz Ferdinand / Dom sportova (mala dvorana)

Stari znalci zagrebačke publike nakon duljeg vremena dolaze u Zagreb i uopće nije upitno da je vrhunski show zagarantiran.
Organizator: LAA

22.05. Iron Maiden / Arena Zagreb

Kraljevi heavy metala Iron Maiden najavljuju nastavak europskog dijela turneje Legacy Of The Beast 2022., a na listu već potvrđenih nastupa, dodano je još šest gradova, uključujući Arenu Zagreb.
Organizator: NuCoast Concerts Croatia

27.05. Dream Theater

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, ponvono dolaze u Zagreb u sklopu velike Top Of The World turneje.
Organizator: LAA

25.06. Celine Dion / Arena Zagreb

Celine Dion u Zagrebu je trebala održati svoj prvi koncert u lipnju 2020., ali on je zbog koronavirusa morao biti odgođen. Ovo je nova šansa za veliku divu.
Organizator: Star produkcija

30.06. Simple Minds / Šalata

Grupa Simple Minds donosi na stadion Šalata svoju veliku svjetsku turneju “40 Years Of Hits”. 8 godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb. Organizator: LAA

02.07. Whitesnake + Steele Panther

David Coverdale povest će legendarni hard rock bend Whitesnake na veliku svjetsku oproštaju turneju kroz cijelu 2022.. U bendu sada svira i naš Dino Jelušić, a kao gosti će im se pridružiti Steel Panther. Organizator: LAA

09.07. KISS / Arena Zagreb

Nakon epske i dobro dokumentirane 45 godina duge karijere koja je pokrenula eru rock and rolla, bend KISS započeo je svoju posljednju turneju 2019. godine. U 2022. napokon dolaze i u Hrvatsku.
Organizator: Charm Music Croatia

16.08. Arctic Monkeys / Arena Pula

Arctic Monkeys vraćaju se na pozornice prvi put nakon 'Tranquility Base Hotel & Casino' turneje, koja je završila 2019. godine. Domaća publika ih pamti po spektakularnom koncertu na domaćem INmusicu
Organizator: Charm Music Croatia

27.10. The Cure / Arena Zagreb

Giganti alternativne rock scene nakon premijernog nastupa na domaćem INmusicu dolaze održati i samostalni premijerni nastup.
Organizator: Charm Music Croatia

25.11. Andre Rieu

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini te njegov Johann Strauss Orchestra zaslužni su za brojne spektakularne izvedbe uživo. Dovoljna garancija za pohoditi ovaj spektakl.
Organizator: Star produkcija


VIŠE O TEMAMAkoncerti u Zagrebukoncerti u HrvatskojStingMalumaThe CureCeline DionKissWhitesnakeSimple Minds




Povezano