Australija otvara granice svim vakcinisanim putnicima 21. februara

Australija će otvoriti svoje granice svim vakcinisanim turistima i poslovnim putnicima od 21. februara, prvi put posle gotovo dve godine, saopšteno je danas.
Australija je uvela neke od najstrožih putnih restrikcija za svoje građane i ljude sa stalnim boravištem u martu 2020. da bi ih sprečila da donesu kovid-19 u zemlju.

Granične restrikcije su malo ublažene u novembru u odgovoru na povećanu stopu vakcinacije među stanovništvom Australije kada je dozvoljen dolazak studenata i migranata sa određenim kvalifikacijama.

Australijski premijer Skot Morison rekao je danas da su se njegovi ministri složili da se od 21. februara granice ponovo otvore za vakcinisane osobe koje imaju vizu.
 
Rekao je da posetioci moraju da imaju dokaz o vakcinaciji.
 
Ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrus rekla je da posetioci koji mogu da daju dokaz o medicinskim razlozima zašto ne mogu da budu vakcinisani mogu da apliciraju za izuzeće od tih propisa.
  • 9

    07.02.2022 10:48
    Pitam se
    da li za ući ili pobeći iz tako "pravne" zemlje ?
    Jel ono beše nemaju zaraženih ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.