Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 07.02.2022.

08:15

Adetokumbo lako protiv Klipersa, Kevin Lav šesti igrač godine?

Košarkaši Milvokija slavili su protiv Klipersa 137:113 u derbiju večeri u NBA.

Izvor:

Autor:

Adetokumbo lako protiv Klipersa, Kevin Lav šesti igrač godine?

Bakse je do trećeg trijumfa u nizu predvodio Janis Adetokumbo sa 28 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Džru Holidej je imao poen manje uz 13 asistencija, dok je do dabl-dabl učinka stigao i Bobi Portis sa 24 poena i 11 skokova.

Kod protivnika je najefikasniji bio Norman Pauel sa 28, a Markus Moris je imao 20 poena. Hrvatski centar Ivica Zubac je meč završio sa 10 poena i pet skokova.

Držala se ekipa Tajrona Lua sve do polovine druge četvrtine, imala i prednost, ali onda Baksi ulaze u seriju i odlaze na poluvreme sa devet poena prednosti. Kasnije su samo dodatno povećavali razliku koja je dostigla maksimalnih 26 pred sam kraj meča.

Igrači Milvokija su bolje šutirali, a naročito za tri poena gde su imali polovičan uspeh. Uz to su pokupili značajno više defanzivnih skokova što je na kraju bilo dovoljno da nanesu 28. poraz Klipersima ove sezone što znači da više nemaju pozitivan skor nakon 55 utakmica.

Ekipa iz Los Anđelesa je trenutno na osmoj poziciji Zapada, dok je Milvoki treći u istočnoj konferenciji iza Majamija i Čikaga.

U drugom susretu večeri Boston je ubedljivo slavio protiv Orlanda 116:83. Predvođeni Džejlenom Braunom (26 poena, pet skokova) Seltiksi su stigli do 30. pobede u sezoni što je za sada dovoljno za osmu poziciju na Istoku.

Pratio ga je Šruder sa 22, dok je Džejson Tejtum imao 15 uz loše procente, ali je to nadomestio sa devet skokova i sedam asistencija. Kod Orlanda se istakao Džejlen Sags sa 17 poena, šest skokova i pet asistencija, ali to nije bilo dovoljno za poslednju ekipu te konferencije.

Do pobede su stigli i Pelikansi protiv Hjustona 120:107 uz 33 poena i 12 asistencija Ingrama, dok je Klivlend savladao Indijanu 98:85. Čedi Osman i Kris Duarte su imali obračun i meč završili sa po 22 poena.

Kevin Lav je dodao 19 uz sedam skokova i pet asistencija. Iskusni krilni centar u projektovanih 36 minuta beleži najviše poena još od dana kada je nastupao u Minesoti i bio Ol-star, te ističe legitimnu kandidaturu za šestog igrača godine.

NBA, rezultati:
Klivlend - Indijana 98:85
Dalas - Atlanta 103:94
Orlando - Boston 83:116
Hjuston - Nju Orleans 107:120
Los Anđeles Klipers - Milvoki 113:137

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve