Kompanija Meta razmatra povlačenje sa evropskog tržišta

Kompanija Meta razmatra povlačenje sa evropskog tržišta, ako više ne bude mogla da razmenjuje podatke evropskih korisnika sa SAD, nakon Šrems II presude.
Kompanija Meta razmatra povlačenje sa evropskog tržišta
Foto: Pixabay
Kompanija Marka Zakerberga navodi u podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) da razmišlja o povlačenju sa evropskog tržišta i sve zavisi od Šrems II presude.
U julu 2020. godine nekazonitim je proglašen mehanizam prenosa ličnih podataka Evropljana u Ameriku, takozvani "Štit privatnosti".
"Štit privatnosti", koji je na snazi i u Srbiji, američki je zakon koji je američkim vlastima dao pravo da prikupljaju lične podatke o subjektima u Evropskoj uniji, bez adekvatnih zaštitnih mera.
 
Ipak, Facebook preti da će se jednostavno potpuno povući iz Evrope ako više ne bude u mogućnosti da deli podatke o evropskim korisnicima sa svojim američkim operacijama, aplikacijama i centrima podataka.
 
Dok Evropski sud pravde navodi da su lični podaci manje zaštićeni u SAD nego u Evropi, Facebook kaže da će zaustavljanje transatlantskog prenosa podataka imati razoran uticaj na njegove mogućnosti ciljanog onlajn oglašavanja, prenosi City A.M.
  • Ja

    08.02.2022 10:16
    Pa koga je i briga za oglase firmi od preko atlantika kada je dostava iz beograda skuplja od dostave iz kine ?
  • Voldi

    08.02.2022 08:09
    Ja ga podržavam. Neka se slobodno povuče.
  • Nizina

    07.02.2022 16:00
    Vreme je
    Da Evropa skine pelene napravi svoju vojsku mimo Amerikanaca i svoje socialne mreže pa ćaoooo bizoni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija