Mislav Oršić (©AFP)
Mislav Oršić (©AFP)

Dinamo strepeo i iz penala stigao do pobede: Oršićev ostanak pun pogodak za Modre (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 19:11

Mijo Caktaš pogodio i u drugom nastupu za Osijek - 3:1

U Hrvatskoj je posle odigranog 27. kola stanje sledeće: ista meta, isto odstojanje. Kvartet koji se bori za naslov prvaka – Dinamo, Osijek, Rijeka, Hajduk – ostvario je pobede, promena na tabeli nije bilo. Ali, osvi osim Hajduka koji je deklasirao Goricu propisno su se pomučili.

Rijeka je juče drhtala na Rujevici, a ni Osijek i Dinamo nisu stigli do cilja bez ožiljaka. Tim Nenada Bjelice je upisao tri boda protiv Hrvatskog Dragovoljca posle preokreta (3:1), dok je zagrebački Dinamo, dugogodišnji vladar Hrvatske, sa penala stigao do bodova u Puli – 2:1.

Izabrane vesti

Tradicionalno se Modri muče na gostovanju Istri, nije ih patnja zaobišla ni ovoga puta. Ipak, za razliku od nekih pređašnjih mečeva na Aldo Drosini, u Zagreb su se vratili sa tri boda. Propao je transfer Mislava Oršića u Barnli, ali neće previše u Maksimiru žaliti što im se ove zime u kasu nije slilo oko 10.000.000 evra, jer su sačuvali napadača koji bi mogao da im donese novu titulu.

Mislav Oršić bio je čovek odluke u Puli – namestio je prvi gol i postigao pobedonosni. Krenuo je Dinamo silovito, sabio je Istru u kazneni prostor, nizali su se ataci šampiona... Ofanziva je urodila plodom u 30. minutu kada je Ristovski zavrnuo na drugu stativu, Oršić šutirao, a Fakundo Kaseres u nameri da interveniše pogodio svoju mrežu. Tu njegovim greškama nije bio kraj, jer je u drugom poluvremenu dobio crveni karton.

Trenutak neopreznosti skupo je mogao da košta Zagrepčane. Mislima su igrači Dinama bili na odmoru i u nadokandi prvog poluvremena Dominik Livaković je vadio loptu iz mreže. Hujber je probio po desnom boku, izvršio je pritisak na Luku Ivanušeca, zalomio ga i pronašao Roberta Miškovića. Istrina „desetka“ mogla je da bira ugao. Ostao je Mišković sam kao duh i poravnao je rezultat.

Da se Dinamo ne čupa u završnici postarao se Mislav Oršić, ali nije pogodio u prepoznatljivom stilu – zalamanjem sa levog krila unutra i gađanjem samih rašlji – već iz penala. Iznudio je srpski napadač Komnen Andrić najstrožu kaznu, a najbolji strelac šampiona Hrvatske hladnokrvno je izveo penal i, ispostaviće se, doneo novu pobedu Dinamo.

Osijek je zimsku pijacu iskoristio da zabode prst u oko Hajduku i dovede nekadašnju prvu zvezdu Bilih i ljubimca navijača, koji se na koncu nije rastao u prijateljskim odnosima sa klubom. Angažovao je Osijek vezistu Mija Caktaša, koji je u dva kola postigao dva gola. Otvorio je Osijek prolećni deo sezone porazom u Gradskom vrtu od Slaven Belupa, a Hrvatski Dragovoljac srušio je iz preokreta – 3:1 (1:1).

Poveo je domaćin u ranoj fazi susreta, a Laslo Klajnhesler, mađarski reprezentativac i miljenik Viktora Orbana, doneo je Osječanima izjednačenja. Vicešampion Hrvatske je poput Dinama stigao do preokreta sa bele tačke – Bohar bio precizan – a trijumf Osijeka zapečatio je Mijo Caktaš.  

HRVATSKA 1 – 22. KOLO

Petak

Slaven Belupo – Šibenik 1:1 (1:1)

/Grgić 17 – Marin 1/

Subota

Gorica – Hajduk Split 0:4 (0:2)

/Fero 3, Livaja 39, 82, Mlakar 58/

Rijeka – Lokomotiva Zagreb 3:2 (2:0)

/Murić 25, 39, Vučkić 60 – Dabro 58, Kulenović 79/

Nedelja

Hrvatski Dragovoljac - Osijek 1:3 (1:1)

/Karica 8 - Klajnhesler 29, Bohar 54, Caktaš 81/

Istra - Dinamo Zagreb 1:2 (1:1)

/Mišković 45+2 - Kaseres 30ag, Oršić 55pen/



tagovi

Dinamo ZagrebIstra 1961OsijekHrvatski DragovoljacHrvatska 1Mislav OršićNenad BjelicaMijo Caktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara