KO JE FUDBALSKI KRALJ AFRIKE? MOHAMED SALAH ILI SADIO MANE! Zvezde Liverpula u prvom planu pred finale Afričkog kupa nacija!
Foto: Profimedia

AFRIČKI KUP NACIJA

KO JE FUDBALSKI KRALJ AFRIKE? MOHAMED SALAH ILI SADIO MANE! Zvezde Liverpula u prvom planu pred finale Afričkog kupa nacija!

Fudbal -

Dvojica saigrača, velikih šampiona i najvećih zvezda slavnog engleskog kluba i afričkog fudbala prvi put će se u karijeri sastati jedan protiv drugog. Ulog je ogroman, titula prvaka Afrike i najboljeg fudbalera na Crnom kontinentu.

Godinama Sadio Mane i Mohamed Salah idu jedan uz drugog, nekako prirodno, kada se priča o Salahu, pomene se i Mane i obrnuto. Jedan bez drugog na terenu Enfilda prosto ne mogu. Večeras će morati.

Afrički Kup nacija nam nije doneo mnogo lepog fudbala, ali jeste veliku dramu. Mnogo utakmica je rešeno u produžecima ili na penale. Sledi nam kulminacija svega i veliko finale na šampionatu Crnog kontinenta u Kamerunu!

Sadio Mane, Mohamed Salah
foto: Profimedia

Senegal je favorit u finalu. Ekipa koju predvodi sjajni Sadio Mane nikada nije osvojila afrički kontinet. Ipak, oni na ovom turniru igraju sjajno. Zgazili su svoje rivale na putu do finala, a krilo Liveprula je najbolji fudbaler na ovom turniru. Beležio je gol ili asistenciju na svakom meču nokaut faze.

Sa druge strane je Egipat. Sedmostruki prvak Afrike se provlačio kroz ceo turnir. Dva puta su prošli na penale. Salah ne igra baš sjajno, dao je samo dva gola na turniru. To će se sve zaboraviti, ako večeras postigne gol za titulu biće naravno najveći heroj "faraona".

U nedelju od 20 časova konačno će nam biti jasno ko je bolji? Mane ili Salah, senegal ili Egipat.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track