Kerem Akturkoglu i Mario Baloteli (Foto: Reuters)
Kerem Akturkoglu i Mario Baloteli (Foto: Reuters)

Galati nikako da svane, ne pomaže ni igrač više - Balotelijev šou u Rizeu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.02.22. | 16:19

Novi trener istanbulskih Lavova još čeka na prvi trijumf

Nadvio se crni oblak nad ekipom Galatasaraja i nikako da ode. Velikan turskog fudbala nisko je pao ove sezone, morala je uprava i dužnosti da razreši Fatiha Terima, a "vatrogasac" Domenek Torent ne uspeva da ugasi požar. Peti put zaredom Galata nije uspela da dođe do trijumfa u prvenstvu, ali makar je u Alanji izvukla bod - 1:1 (1:1).

Može da bude i zadovoljna, jer Alanja pretenduje na visok plasman ove sezone. Ovo joj je šesti vezan meč u prvenstvu bez poraza, ali i prvi remi posle tri vezana trijumfa. Sastav iz Istanbula je potpuno potonuo u drugom poluvremenu, dok je u prvom bio prilično ravnopravan rival. Interesantno je da je Alanja zaigrala daleko bolje iako je u 72. minutu ostala sa igračem manje - direktan crveni zaradio je Huanfran. Na kraju je domaćin ubeležio sedam udaraca u drugih 45 minuta ka golu rivala, Galata sa igračem više - samo jedan.

Izabrane vesti

Posle podele plena Alanja četvrta na tabeli sa 39 bodova, dok je Galata čak 13. sa 11 manje i četiri više od ugrožene Antalije.

Domaćin je poveo već u 39. minutu preko napadača Vilsona Eduarda, kojeg je sa golom spojio Žoao Novais. Samo dva minuta trajalo je slavlje domaće ekipe, pošto je u 41. minutu sjajni Kerem Akturkoglu poravnao rezultat.

I kada se očekivalo da će Galata nošena izjednačujućim pogotkom imati psihološku prednost u nastavku, sve se raspalo u igri Torentovih izabranika. Isključenje Huanfrana nateralo je domaćina da zbije redove, a prosto je neverovatno da je uspeo da svede rivala na samo jedan šut i da pritom bude daleko bliži pobedi. Nedopostivo poluvreme fudbalera Galatasaraja, navijači će sigurno imati šta da kažu.

Adana je nastavila sa dobrim rezultatima. Upisala je 11. pobedu i preuzela treće mesto od Alanje. Ovoga puta bila je bolja od Rizea na strani, uz dva gola Marija Balotelija - 3:1.

Može novajlija u elitnom rangu da sanja i o Ligi šampiona. Dovela je Adana veliki broj igrača, a očekivano se Baloteli izdvojio kao najbolje pojačanje. Sa nova dva pogotka došao je do ukupno 10 u sezoni, a ima i tri asistencije. Posle novog trijumfa ima bod prednost na trećem mestu, dok joj drugoplasirana Konja beži osam bodova (uz meč manje).

Poveli su gosti preko Birkira Bjarnasona u 27. minutu, a onda je Baloteli postigao deveti pogodak u prvenstvu na asistenciju Matijasa Vargasa - samo šest minuta kasnije.

Otišlo se na odmor bez promena, a posle 25 minuta igre u drugom delu kontroverzni Italijan stiže i do drugog pogotka i to na sjajan način. U svom stilu je opalio po lopti iz slobodnog udarca sa preko 20 metara udaljenosti i trasirao Adani put ka pobedi.

Utešni gol za Rize postigao je Jusuf Sari u 80. minutu, na asistenciju novajlije Žedsona Fernandesa, koji je stigao na pozajmicu iz Bešiktaša.

TURSKA 1 - 24. KOLO

Petak

Kajzeri - Hataj 4:3 (1:0)

/Akdag 25pen, Mane 49, Basan 61, Demirok 68 - Sent-Luis 51, Falet 70, Kurudžuk 90+4/

Konja - Giresun 1:0 (0:0)

/Bitići 65/

Subota

Gazijantep – Sivas 5:1 (3:1)

/Đilobođi 6, 41, Demir 12, Maksim 70pen, Sojalp 76 – Gutas 29/

Karagumruk – Malatija 1:0 (0:0)

/Dursun 63/

Trabzon – Kasimpaša 1:0 (1:0)

/Višća 6/

Fenerbahče - Bašakšehir 0:1 (0:0)

/Ozkan 61/

Nedelja

Alanja - Galatasaraj 1:1 (1:1)

/Eduardo 39 - Akturkoglu 41/

Rize - Adana Demir 1:3 (0:2)

/Sari 80 - Bjarnason 27, Baloteli 33, 73/

17.00: (1,65) Bešiktaš (3,80) Antalija (5,50)

17.00: (1,82) Geztepe (3,50) Altaj (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mario BaloteliKerem AkturkogluTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara