Fudbal

Žoze Murinjo bijesan: Ovo nije sport u koji smo se zaljubili

Žoze Murinjo bijesan: Ovo nije sport u koji smo se zaljubili
Foto: Foto AS Roma | Žoze Murinjo bijesan: Ovo nije sport u koji smo se zaljubili

Ako je sudija donio ispravnu odluku, onda bi trebalo promijeniti naziv sporta koji odavno nije sport u koji smo se zaljubili. Ako je ono prekršaj, ovo nije fudbal.

Rekao je ovo trener Rome Žoze Murinjo, koji je bio vrlo razočaran zbog načina na koji je njegov tim ostao bez pobjede u duelu sa Đenovom u meču 24. kola italijanske Serije A igranom u subotu. Sudija je "vučici" poslije intervencije VAR-a poništio pogodak za pobjedu u 90. minutu koji je postigao Nikolo Zaniolo.

On je u prvom minutu sudijske nadoknade pogodio za erupciju domaćih navijača na "Olimpiku", skinuo je i dres i otišao proslaviti pobjedu ispred njih, ali kada se vratio na centar i kada je meč trebalo da se nastavi, sudija je dobio instrukciju iz VAR sobe da je na početku napada "vučice" napravljen prekršaj. Sudija je situaciju pogledao još jednom, nakon čega je Tamiju Abrahamu pokazao žuti karton, a Romi poništio gol za pobjedu. To je glavni razlog zbog kojeg je trofejni trener bio bijesan nakon meča.

"Ako je sudija donio ispravnu odluku, onda bi trebalo promijeniti naziv sporta koji odavno nije sport u koji smo se zaljubili. Ako je ono prekršaj, ovo nije fudbal. Nema ga više, nestao je, sve se promijenilo i moramo ga nazvati nekako drugačije. Potrebno je smisliti novo ime, jer je definitivno u pitanju drugi sport", izjavio je Murinjo.

Nakon toga bio je ogorčen i zbog činjenice da je Zaniolo zbog prigovora dobio crveni karton.

"Dobio ga je jer je sudiju pitao zašto je svirao prekršaj. Evo, recite mi sad, da li bi Đorđo Kjelini u Torinu ili Zlatan Ibrahimović u Milanu dobili crveni karton zbog prigovora", zapitao se trener koji je na početku ove sezone sjeo na klupu rimske ekipe.

"Vučica" je remijem propustila priliku da se približi ekipama koje drže mjesto koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone pošto sada ima četiri boda manje od Atalante, koja je četvrta i ima utakmicu više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije