Dušan Vlahović (©FC Juventus)
Dušan Vlahović (©FC Juventus)

Nedelja u Seriji A: Dan za Vlahovićev debi u Juventusu, Napoli vidi vrh tabele

Vreme čitanja: 8min | ned. 06.02.22. | 13:02

U Torinu se danima tražila karta više jer se debitantski meč srpskog asa doživljava kao dan koji će ući u istoriju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima

Pobeda Milana nad Interom nije samo rasplamsala snove Rosonera i Napolija u trci za skudeto već je zagolicala i maštu navijača Juventusa. Sa Dušanom Vlahovićem u Torinu veruju da je sve moguće i zato se sa velikim nestrpljenjem očekujve debitantski nastup DV7. Napoli stiže u Veneciju silno motivisan da nastavi seriju pobeda u Seriji A. Marko Đampaolo drugi put u svojoj karijeri debituje na klupi Sampdorije, protivnik je, kaže tako statistika, najteži mogući za Samp - Sasuolo. Siniša Mihajlović ima zadatak da prekine niz od tri poraza na Dal’Ari i u šampionatu protiv Empolija koji ne zna za pobedu već sedam kola. Ivan Jurić sa Vanjom Milinković-Savićem i Sašom Lukićem proiv Udinezea juri bodove za ulazak u trku za mesto u Evropi. 

Izabrane vesti

JUVENTUS - VERONA (20.45) 

Novi napadački trozubac Juventusa: Dibala-Vlahović-Morata budi veliki optimizam i sećanje na slavne dane Bjankonera. Čitava istorija Stare dame je protkana trilinzima napadača koji su donosili pobede, radosti i trofeje. Od Sivorija-Čarlsa-Bonipertija preko Platinija-Rosija-Bonjeka, pa Ravanelija-VIjalija-Del Pjera do Zidana-Inzagija- Del Pjera

Najviše se očekuje od Dušana Vlahovića. U Torinu se danima tražila karta više jer se debitantski meč srpskog asa doživljava kao dan koji će ući u istoriju. Kako i ne bi kada svi, počev od Maksa Alegrija, stavljaju Vlahovića u ravan s Mbapeom i Halandom

Neizostavna su poređenja sa poslednjim golgeterima koji su došli u Juve: Tevez i Iguain su odmah postigli gol na prvom meču dok je Kristijanu Ronaldu trebalo više vremena. Alegri je obećao trio u napadu o kojem sanjaju navijači Juvea, ali pod uslovom da svi igrači trče i obavaljaju zadatke i u fazi kada Bjankoneri nisu u posedu lopte. 

Pored Vlahovića će debitovati u dresu Juvea i Denis Zakarija pošto je Manuel Lokateli suspendovan zbog kartona a Mekeni se vratio sa prekokeanskog puta pre dva dana. U timu Bjnkonera, pored Kjeze za koga je sezona završena, neće biti Aleks Sandra (pozitivan na Kovid-19) i Bernardeskija (povređen). Bonuči se oporavio od povrede, ali će se smestiti na klupi dok je jedina dilema oko sastava vezana za ulogu levog beka: De Šiljo ili Pelegrini?

Tim Igora Tudora dolazi u Torino bez svog najboljeg strelaca Čolita Simeonea (kartoni) i jedna od dve nepoznanice za početnu formaciju je vezana za njegovu zamenu. Nikola Kalinić je u prednosti ali ni Kevin Lazanja nije bez šansi da istrči na teren od prvog minuta. Na sredini terena imamo uobičajeni baraž: za dva mesta konkurišu tri igrača, naš Ilić, Tameze i Velozo

Verona je u poslednje dve godine postala “fatal” za Juventus: dva remija i dve pobede za tim iz Veneta. Prošlo je devet godina od kada je poslednji tim u Seriji A, Sampdorija, uspeo da naniže pet mečeva bez poraza od Juventusa. 

Tudorov tim je pobedio Juve na Bentegodiju prošle jeseni i vredi podvući da se nikada u istoriji nije dogodilo da na “Skaliđeri” oba puta pobede u jednom prvenstvu Staru damu. Štaviše, Verona nije nikada pobedila Juve u Torinu: 25 poraza i pet remija. 

S druge strane Juve se nalazi u seriji od devet utakmica bez poraza, sa šest pobeda i tri remija koji su omogućili Bjankonerima da uhvate priključak sa Atalantom u borbi za četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona.

JUVENTUS 4-3-3: Ščesni  - Danilo, De LIht, Kjelini, De Šiljo - Zakarija, Artur, Rabio - Dibala, Vlahović, Morata

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Kazale, Ginter, Čekerini - Faraoni, Tameze, Ilić (Velozo), Lazović - Barak, Kaprari - Kalinić 

VENECIJA - NAPOLI (15.00) 

Napoli stiže u Venciju galvanizovan porazom Intera od Milana koji je otvorio trku za skudeto ne samo za Rosonere već i za Azure. Tim Lučana Spaletija vidi vrh tabele na dohvat ruke. Ako Napoli ostvari pobedu ovog popodneva i sledeće subote protiv Nerazua zasešće na prvo mesto. 

Dobro raspoloženje u Kastel Volturnu je doneo oporavak serije ključnih fudbalera, počev od Viktora Osimena koji će posle tri meseca biti starter. Posle dužeg vremena, i pored odsustva Kulibalija, Angise i Lozana, Spaleti kad se okrene da pogleda svoju klupu imaće i koga da vidi: od Martensa i Petanje preko Elmasa i Dema do Malkvija i Gulama

Jedina nedoumica oko starnte formacije se ogleda u dvoboju Politano - Elmas za mesto pored Insinjea i Zjelinskog iza leđa Osimena. Na sredini terena je potvrđen tandem igrača koji igraju u životnoj formi: Fabijan Ruiz i Lobotka

Podsetimo, Napoli je nanizao tri pobede u Seriji A, posle turbolentnog perioda u kome je zabeležio samo dve pobede na devet mečeva. Venecija je ušla u tunel iz koga ne uspeva da izađe već više od dva meseca: devet utakmica bez pobede. 

VENECIJA 4-3-3: Lecerini - Ebuehi, Kaldara, Čekaroni, Haps - Kusans, Fjordilino, Ampadu - Okereke, Anri, Johnsen

NAPOLI 4-2-3-1: Meret - Di Lorenco, Rahmani, Huan Žesus, Mario Rui - Fabian Ruiz, Lobotka - Politano, Zjelinski, Insinje - Osimen

UDINEZE - TORINO (18.00)

Ivan Jurić dolazi u Udine pun optimizma i silno motivisan prelaznim rokom svog kluba da nastavi veoma uspešnu seriju. Torino je na poslednjih osam mečeva u Seriji A zabeležio četiri pobede, tri remija i samo jedan poraz (od Intera). U zbiru 15 bodova od moguća 24, ili gotovo dva boda u proseku po meču. Hod koji garantuje plasman u Ligu Evrope. Stubovi novog “evropskog” Torina su dva srpska reprezentativca: Vanja Milinković-Savić na golu i Saša Lukić koji je napredovao koracima od sedam milja u prethodnih par meseci i postao jedan od najboljih veznih fudbalera u Seriji A. 

Dodatni motiv za još veće samopouzdanjej u redovima Granata je tradicija u mečevima sa Udinezeom. Torino je pretrpeo samo dva poraza od Frijulanaca u poslednjih šest godina uknjživši sedam pobeda i tri remija. Jedan od dva pomenuta poraza se verifikovao u Udinama 2019. godine. Interesantno je da je Torino u prethodne četiri sezone uvek izlazio kao pobednik u dvobojima u drugom delu prvenstva a Udineze nije uspeo čak ni da postigne ni gol. 

Torino je stigao u Udine bez Bremera (suspendovan zbog kartona) i povređenih igača Faresa, Bellotija i Điđija. I tim trenera Čofija ima par važnih izostanaka, počev od Deulofeua (kartoni) do povređenog Pereire

Udineze se nalazi u krizi već duže vreme zbog čega je i došlo do promene na klupi. Na poslednjih devet utakmica u Seriji A, tim iz Udina je zabeležio samo jednu pobedu dok je na svom terenu, u celom šampionato samo dva puta osvojio sva tri boda na Dačija Areni. 

UDINEZE 3-5-2: Silvestri - Bekao, Nujtink, Perez - Molina, Arslan, Valas, Makengo, Udodži - Sakses, Beto

TORINO 3-4-2-1: Milinković - Zima, Buonđorno, Rodrigez - Singo, Mandragora, Lukić, Vojvoda - Praet, Brekalo - Sanabrija

BOLONJA - EMPOLI (15.00) 

Bolonja je u krizi. Tim Siniše Mihajlovića je nanizao tri poraza u šampionatu a i Dal’Aru je napustio pognute glave na poslednja tri meča. Slabo zvuči kao uteha da je ugostio Juve, Napoli i Fjorentinu sa Dušanom Vlahovićem.

Da bi pronašli tim iz Bolonje sa negativnijom serijom moramo da se vratimo u 2018. godinu kada je na klupi sedeo Roberto Donadoni. Ni Empoliju ne cvetaju ruže u poslednjh par nedelja: četiri poraza i tri remija. 

Na ruku Empolija ide činjenica da se transformisao u ovom veku u noćnu moru Bolonje. Toskanci su odneli pobedu pet put u osam mečava uz dva remija i samo jedan poraz, međutim na Dal’Ari Empoli je samo jednom odneo sva tri boda, pre malo više od šest godina. 

Mihajlović je najavio par izmena u svom timu, pre svih Vinjato koji će na levom boku zameniti Hikija (kartoni). Srbin e podvukao da najviše očekuje od Marka Arnautvića i da je nameran da u budućnosti polako pređe na formaciju 3-4-3. 

Bolonja neće moći da računa, osim na Hikija, i na Mbajea, Kinglsija i Domingeza. I Andreacoli je došao u prestonicu Emilije sa nekompletnim sastavom pošto su u Toskani ostali zbog povreda Has, Luperto, Ekong i Markica

BOLONJA 3-4-1-2: Skorupski - Soumaro, Medel, Teat - De Silvestri, Skouten, Svanberg, Vinjato - Sorijano -  Orsolini, Arnautović 

EMPOLI 4-2-3-1: Vikario - Stojanović, Ismajli, Romanjoli, Parizi - Zurkovski, Štulac, Bandineli - Enderson, Bajrami - Pinamonti

SAMPDORIJA - SASUOLO (15.00) 

Posle četiri uzastopna poraza u Seriji A došlo je do promene na klupi Sampdorije. Na mesto Roberta D’Aversa je došao Marko Đampaolo. Prethodna avantura Đampaola na klupi Sampa je bila veoma pozitivna i uprava kluba se vodila upravo tim iskustvom kada je birala novog šefa stručnog štaba. 

Sampdoija se prilično pojačala u zimskom prelaznom roku pošto su u Boljasko stigli Rinkon iz Torina i pre svega Sensi iz Intera. Obojica će igrati od prvog minuta protiv Sasuola. 

Sasuolo u Sampdoriji ima svoju omiljenu mušteriju u zadnjih pet sezona. Na deset sudara tim iz Emilije je ostvario šest pobeda, tri remija i samo jedan poraza a sve su to začinili sa šest utakmica na kojima nisu primili ni gol od Đenoveza. 

Važan podatak je i da je gotovo trećina mećeva Sasuola i Sampdorije završena rezultatom 0-0, pet od 17. Takođe, Sampdorija je samo jednom pobedila na Marasiju Sasuolo u Seriji A, uz tri remija i čak četiri poraza. 

Naš Filip Đuričić je i dalje van stroja tako da ćemo videti trio Berardi-Skamaka-Raspadori. Sampdorija je posle Milana i Lacija omiljana žrtva kapitena Sasuola koji je postigao osam golova timu iz Đenove. 

S druge strane osim Sensija u centru pažnje će biti Čičo Kaputo. U Đenovi se nadaju da će se potvrditi pravilo da fudbaleri protiv bivših klubova pružaju najbolje partije. 

SAMPDORIJA 4-3-1-2: Audero - Berežinski, Ferari, Koli, Muru - Kandreva, Rinkon, Torsbi - Sensi - Gabijadini, Kaputo 

SASUOLO 4-3-3: Konsilji - Toljan, Kirikeš, Ferari, Kirjakopulos - Harui, Lopez, Fratezi - Berardi, Skamaka, Raspadori

SERIJA A - 24. KOLO

Subota

Roma - Đenova 0:0

Inter - Milan 1:2 (1:0)

/Perišić 38 - Žiru 75, 78/

Fjorentina - Lacio 0:3 (0:0)

/Milinković Savić 52, Imbolie 70, Biragi 81ag/

Nedelja

12.30: (1,25) Atalanta (6,75) Kaljari (13,0)

15.00: (2,15) Bolonja (3,60) Empoli (3,50)

15.00: (3,00) Sampdorija (3,50) Sasuolo (2,45)

15.00: (9,00) Venecija (4,70) Napoli (1,42)

18.00: (3,20) Udineze (3,15) Torino (2,50)

20.45: (1,60) Juventus (4,10) Verona (6,25)

Ponedeljak

20.45: (3,10) Salernitana (3,35) Specija (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Buongiorno ItaliaSerija ADušan VlahovićOlivije Žiru

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara