06. februar  2022. 09.18  | Izvor: Tanjug

Austrija: Osmoro poginulih u lavinama u poslednja dva dana

BEČ -

Osmoro ljudi je poginulo u samo dva dana nakon što se treća smrtonosna lavina desila u Austriju.

Jedna osoba je poginula, a četiri su povređene juče u lavini u zapadnoj Austriji, dan nakon što su još dve lavine usmrtile sedam skijaša, prenosi londonski Gardijan.

snežna, lavina,, švajcarska,, poginuli,

Austrijska televizija ORF saopštila je da je osoba koja je poginula u subotnjoj lavini u opštini Šmirn, u državi Tirol, 58-godišnji meštanin.

U istoj pokrajini, 42-godišnji austrijski planinski i ski vodič i četiri švedska skijaša, svi muškarci u 40-im godinama, poginuli su u petak kada ih je lavina u blizini grada Špis na granici sa Švajcarskom potpuno zatrpala, saopštila je policija.

Preživeli član ove grupe, 43-godišnji Šveđanin, uspeo je da pozove pomoć i on je spašen, saopštila je policija i potvrdila da je u trećem incidentu poginulo dvoje Austrijanaca, skijaša.

Gorska služba spašavanja je u subotu u 4 sata ujutro po srednjoevropskom vremenu, pronašle tela ovo dvoje austrijskih skijaša, 61-godišnje žene i 60-godišnjeg muškarca, nakon što su njihovi rođaci podigli uzbunu kada više nisu mogli da stupe s njima u kontakt, saopštila je policija.