Auto zanimljivosti

Vijetnamski majstor sinu napravio Rolls Royce od drveta

Vijetnamski majstor sinu napravio Rolls Royce od drveta
Foto: Youtube Screenshot | Vijetnamski majstor sinu napravio Rolls Royce od drveta

Rolls Royce je prošle godine predstavio svoju ručno napravljenu kreaciju pod nazivom Boat Tail koja je odmah osvojila titulu najskupljeg serijskog automobila na svijetu sa cijenom od 28 miliona dolara.

Prije nekoliko dana, britanski proizvođač luksuznih automobila objavio je da je drugi Boat Tail u seriji od tri jedinstvena modela pri kraju i da će biti otkriven na ovogodišnjem “Concorso d’Eleganza Villa d’Este” u maju. 

 

Dok nova verzija ne stigne vijetnamski majstor Truong Van Đao je izradio izuzetnu, ručno izrađenu kreaciju Rolls Royce-a koja je takođe veoma posebna. Za svoj najnoviji projekat, umjetnik je svom sinu napravio minijaturnu verziju Rolls-Royce Boat Taila od 28 miliona dolara.

YouTube video prikazuje cijelio proces izgradnje koji je navodno trajao 68 dana.

 

Počinje sa pravljenjem poda od drveta i dodavanjem dvije osovine zajedno sa jednim električnim motorom koji pokreće zadnje točkove lančanim pogonom. Čak su i točkovi napravljeni od čvrstih komada drveta sa posebnim žljebovima. 

 

Polako i postojano, na pod se postavljaju drugi paneli koji se oblikuju uz pomoć motornih testera i ručnih brusilica. Majstor takođe koristi osnovne alate za repliciranje prtljažnika koja se otvara električnom energijom i u sebi krije poslužavnik. Replika takođe ima vrata koja se otvaraju unazad, kao i kog originala, zajedno sa funkcionalnim farovima i zadnjim svetlima. Za kraj, automobil je opremljen ukrasom na haubi “Spirit of Ecstasy”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije