');
Najnovije vesti
Blic Vesti Politika

Marinković: Pismo kongresmena Bajdenu stiglo u pravi čas

Povodom pisma američkih kongresmena predsedniku Džou Bajdenu da se prodube odnose između SAD i Srbije, poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Marinković ocenio je da je pismo stiglo u pravi čas, s obzirom na globalnu i regionalnu geopolitičku situaciju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vladimir Marinkovic Foto: Milan Ilić / RAS Srbija
Vladimir Marinkovic

Marinković je za Kosovo onlajn rekao da je definitivno da Srbija ima sve više prijatelja u Predstavničkom domu i u Senatu američkog Kongresa, koji su veoma zainteresovani za dalji razvoj bilateralnih odnosa ali za dalju političku i ekonomsku podršku Amerike Srbiji.

Pročitajte još

On je ocenio da je pismo Bajednu poruka administraciji da bi trebalo da nastavi sa podsticanjem investicija i balansiranom politikom i pozicijom prema dijalogu Beograda i Prištine, uz pragmatičan pristup i jednak tretman prema Srbima i Albancima.

- Na kraju, kongresmeni u pismu podsećaju i na posvećenost Srbije regionalnoj stabilnosti, potrebi da se snažno podrži inicijativa Otvoreni Balkan koja je suštinski inicijativa Srbije i predsednika Aleksandra Vučića i koja je sigurno najznačajnija regionalna inicijativa u poslednjih 30 godina - rekao je Marinković.