05. februar  2022. 22.19  | Izvor: Dnevnik.rs

Radnici JGSP objavili da će razgovarati sa predstavnicima Grada Novog Sada

NOVI SAD -

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP “Novi Sad” Vladimir Andrić, objavio je na Fejsbuku da će se u JGSP “Novi Sad” u nedelju održati sastanak na kojem će prisustvovati Žarko Mićin, šef kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Radnici Gradskog saobraćajnog preduzeća najavili su da će u ponedeljak, 7. februara, obustaviti rad ukoliko im se ne uvećaju zarade a kako bi se situacija u ovom preduzeću stabilizovala radnici i predstavnici Grada sutra će imati sastanak.

autobus, jgsp, ns, javno, gradsko, saobracajno, preduzece, novi, sad, red, voznje, 17

Direktor preduzeća Ivan Radojičić istakao je da ni u jednom momentu u preduzeću u prethodnom periodu nisu ignorisani zahtevi zaposlenih za povećanjem zarada, jer se slažu da one trebaju da budu veće a da je nažalost gradski prevoznik je od početka pandemije suočen sa veoma teškom finansijskom situacijom.

Dodao je i da su uprkos takvoj finansijskoj situaciji, preduzete sve trenutno raspoložive mere, pa su u skladu sa zakonskim mogućnostima povećana primanja zaposlenih, koja su dodatno uvećana i za sedam posto, koje je dao Grad Novi Sad.