Majkl Obafemi (©Reuters)
Majkl Obafemi (©Reuters)

Dobra vest za Fulam iz Velsa: Obafemi i Paterson režirali poraz Blekburna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 20:53

Aston Vilin klinac opet pogodio za Preston

Ubedljiv poraz pretrpeo je Fulam ove subote od Mančester sitija u FA kupu (1:4), ali raspoloženje Aleksandra Mitrovića, njegovih saigrača i navijača londonskog kluba brzo je popravila vest iz Velsa. Svonsi je savladao Blekburn 1:0 u meču 30. kola Čempionšipa, tako da je vodeći Fulam sačuvao pet bodova prednosti, a ima i dva meča manje od plavo-belih.

Jedini gol u meču postigao je 21-godišnji reprezentativac Irske, Majkl Obafemi. Učinio je to u 16. minutu udarcem glavom na centaršut Džejmija Patersona.

Izabrane vesti

Nije Svonsi među timovima koji se bore za opstanak ili promociju u Premijer ligu, ali ova pobeda biće važna za samopouzdanje ekipe Rasela Martina pošto je ostvarena posle dva uzastopna poraza. I to, s igračem manje od 53. minuta zbog drugog žutog kartona Rajanu Meningu. Zanimljivo, Blekburn je vezao i peto gostovanje u Svonsiju bez pobede, a ovim porazom dao je vetar u leđa fudbalerima Bornmuta i Kvins Park Rendžersa, koji zaostaju jedan i dva boda, odnosno gaje nadu da bi oni mogli biti ti koji će direktno u viši rang, umesto da se muče u plej-ofu.

Preston i Blekpul ne odstaju od pomenutog plej-ofa. Prvi su savladali Hal u gostima 1:0, pogotkom Kamerona Arčera koji je dovede na pozajmicu iz Aston Vile - ovo mu je bio drugi gol u četiri nastupa - dok su drugi bili bolji od Bristol sitija kod kuće 3:1.

ČEMPIONŠIP – 30. KOLO

Sreda

Barnsli - Kardif 0:1 (0:0)

/Ikpeazu 71/

Hadersfild - Derbi 2:0 (0:0)

/Holms 75, Rouds 79/

Petak

Birmingem - Šefild Junajted 1:2 (0:0)

/Tejlor 61 – Šarp 64, Bogl 74/

Subota

Blekpul - Bristol siti 3:1 (2:0)

/Hamilton 36, Medin 39, Bouler 48 - Vels 86/

Hal - Preston 0:1 (0:0)

/Arčer 51/

Svonsi - Blekburn 1:0 (1:0)

/Obafemi 16/

Odloženo

Midlzbro – Fulam

Milvol – KPR

Notingem Forest – Koventri

Reding – Stouk

VBA - Bornmut



tagovi

PrestonČempionšipAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara