Slobodan Boškan (©MN Press)
Slobodan Boškan (©MN Press)

Dobili Zenit, ali nisu uspeli Mladi Radnik: Veliki kiks Vojvodine pred meč sa Berlinom

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 20:31

Požarevljani napravili iznenađenje u Novom Sadu

Odbojkaši Vojvodine nisu mogli zamisliti bolji početak nakon pauze. Najpre su desetkovani srušili Zenit u Sankt Peterburgu, potom u domaćem prvenstvu savladali Niš, ali večeras su poklekli i neprijatno iznenadili svoje navijače. Poraženi su od Mladog radnika 1:3 (25:19, 18:25, 20:25, 21:25), u prvom meču koji su igrali kod kuće u 2022. godini.

Ekipa Mladog radnika bila je izuzetno motivisana tokom celog meča, pokazali su gosti karakter u trenucima dok su Lale imale veliku prednost od pet-šest poena. Fantastičnu partiju još jednom je pružio jedan od najboljih poentera lige Mladen Bojović, a odličan je bio i kapiten Aleksa Polomac. S druge strane, izabranici Slobodana Boškana izgedali su mnogo loše na terenu, pojedini blistavi momenti Parapunova i Mehića nisu bili dovoljni ni za bod. Novosađani će nakon ovog bledog izdanja morati da što pre slože kockice, jer im već u sredu gostuje ekipa Berlina, u okviru Lige šampiona.

Izabrane vesti

Nisu baš najsigurnije Lale otvorile meč, ali uspele su da pobegnu na četiri poena razlike, a kasnije su uspešnim napadima i blokovima Mehića održavali tu prednost. Uspevali su gosti u pojedinim momentima da zaprete preko odličnog Bojovića i smanje na dva poena razlike, ali su Novosađani ostali pribrani, odlepili se ponovo preko Parapunova, i na kraju rutinski stigli do 1:0 u setovima.

Požarevljani su bolje otvorili drugi set i dobrim servisom uspeli da se odvoje na velikih pet poena razlike (6:1). Držali su gosti tu prednost tokom celog seta, prvenstveno na krilima Bojovića i kapitena Polomca, uz disciplinu u bloku i u napadu. Pokušao je Boškan da osveži ekipu, u tim trenucima priliku su dobili po prvi put na meču Zečević, Rudić i Bajandić, ali ni to – uz nekoliko projektila Parapunova – nije bilo dovoljno da stignu prednost gostujuće ekipe, pa je Radnik uspeo da izjednači na 1:1 u setovima.

U trećem setu Novosađani su imali blagu prednost od dva poena razlike, ali onda su nalet Požarevljana predvodili dobrim servisom Mamadu, kao i raspoloženi dvojac Polomac i Bojović. Bitne poene doneo je i novajlija u timu Andonović, pa su gosti izjednačili na 11:11. U tim momentima u potpunosti je pala koncentracija u timu Vojvodine, što je Radnik iskoristio. Vezali su nekoliko poena i stigli na velikih „plus šest“, što je bilo nedostižno za izabranike Slobodana Boškana, pa su Požarevljani poveli 2:1.

Početak četvrtog seta nagoveštavao je taj-brejk, Lale su se trgle, napravile seriju 5:0 i potom dugo čuvali prednost. Ipak, Mladi radnik je pokazao karakter, nisu se predali i uspeli su fantastičnom serijom 7:0 da izjednače na 18:18, a potom i preuzmu vođstvo u finišu seta. Do kraja su sačuvali razliku, a Vojvodina je bila nemoćna da se vrati u meč i izbori peti set, pa je Radnik upisao veliku pobedu od 3:1 protiv aktuelnog šampiona.

Najbolji poenter u pobedničkom timu bio je Mladen Bojović sa 22 pooena, a sledio ga je Aleksa Polomac sa 15 dok su u timu Voše najefikasniji bili David Mehić sa 18 i Radoslav Parapunov sa 13 poena.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE – 15. KOLO

Petak

Spartak Subotica – Crvena zvezda 3:0

Partizan – Niš 3:0

Ribnica – Radnički 3:1

Subota

Vojvodina - Mladi radnik 1:3

Metalac Takovo – Spartak Ljig 3:1



tagovi

OK VojvodinaOK Mladi RadnikOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara