"Prestanite da ubijate crnce" orilo se ulicama grada FOTO

Stotine demonstranata je na ulicama tražilo pravdu i osudilo rasizam u Rio de Žaneiru, gde je prošlog meseca na kiosku pored plaže ubijen migrant iz Konga.

Izvor: B92

Subota, 05.02.2022.

20:30

Foto: Tanjug/AP Photo/Bruna Prado

Aktivisti za ljudska prava, crnačke organizacije i predstavnici kongoanske zajednice u Riju su blokirali glavnu ulicu u naselju Bara da Tižuka, gde je Mois Kabagambe (24) radio, sve dok nije na smrt pretučen 24. januara u navodnom sporu oko neisplaćenih plata, što su snimile sigurnosne kamere, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP Photo/Bruna Prado
"Prestanite da ubijate crnce", uzvikivali su demonstranti noseći natpise sa likom Moisa, čija je porodica prisustvovala protestu.
Foto: Tanjug/AP Photo/Bruna Prado
Grad Rio, koji kontroliše rad barova na plaži, saopštio je da je oduzeo dozvolu kiosku u kojem je Mois ubijen, a da će to mesto biti pretvoreno u spomenik i Centar afričke kulture, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: