Читај ми!

Ne davimo Beograd: Dobrica Veselinović biće predložen za gradonačelnika

Dobrica Veselinović biće predlog pokreta Ne davimo Beograd za gradonačelnika. Predstavnik te organizacije Radomir Lazović istakao je da je Veselinović jedini autentični kandidat za gradonačelnika, koji ima želju, program i energiju.

Radomir Lazović je na Petoj skupštini pokreta Ne davimo Beograd istakao da Dobrica Veselinović, kojeg će za gradonačelnika predložiti zeleno-leva koalicija "Moramo", iskreno veruje da se grad mora razvijati po meri običnog čoveka.

Istakao je da je Veselinović "čovek koji je u prethodnih 12 godina bio na prvoj liniji borbe za naš grad" i da nema politički teret iz prošlosti, ali da je, kako je rekao, godinama meta napada i da ga je pratila vlast.

Na Skupštini je rečeno da će se koalicija "Moramo" baviti zagađenjem vazduha kroz reformu sistema gradskog prevoza i daljinskog grejanja, kao i da će preventivno kupiti prečistače vazduha za javne institucije.

Najavili su više zelenila i to da neće kriti ako do zagađenja dođe.

Plan "30 minuta od kuće do posla" podrazumeva optimizaciju javnog prevoza, tako što će postati jeftiniji, izgradnju javnih garaža i uklanjanje uličnih parkinga kako bi autobusi nesmetano prolazili, širenje mreže biciklističkih staza i unapređenje "Beograd voza".

Ne davimo Beograd poručio je i da će se, ako pobede, građani više uključivati u donošenje odluka i diskusije o njihovim potrebama, a kao prioritete istakli su i kvalitetno, dostupno i besplatno obrazovanje.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво