Slavlje Al Ahlijevih igrača (©Reuters)
Slavlje Al Ahlijevih igrača (©Reuters)

Treća sreća za Al Ahli protiv Montereja: Hani zakazao novi okršaj sa Palmeirasom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.02.22. | 19:39

Egipćani konačno slavili protiv Meksikanaca na Svetskom prvenstvu za klubove

Posle dva poraza, egipatski velikan Al Ahli konačno je savladao meksički Monterej na Svetskom prvenstvu za klubove, koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Odlična akcija po levoj strani u 54. minutu rezultirala je pogotkom Mohameda Hanija oštrim udarcem sa ivice kaznenog. Ispostavilo se da je to bio jedini gol u meču, dovoljan za tim iz Kaira da se nađe u polufinalu u kom će igrati protiv Palmeirasa.

Izabrane vesti

Biće to drugi uzastopni duel egipatskog i brazilskog kluba na klupskom Mundijalu, pošto su se prošle godine sastali u meču za treće mesto. Tada je Al Ahli bio uspešniji boljim izvođenjem penala, posle 0:0.

Očekuje se da će se pobednik duela koji će biti odigran 8. februara u Abu Dabiju za trofej boriti protiv Čelsija. Englezi čekaju svog polufinalnog rivala, a to će biti domaćin Al Džazira ili Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Inače, Al Ahli je u Abu Dabi doputovao bez velikog broja važnih igača koji su sa reprezentacijom Egipta na Afričkom kupu nacija u Kamerunu, gde ih očekuje finale protiv Senegala. I porad toga što im nisu davane velike šanse, egipatski navijači su brojni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a za duel sa Monterejom imali su lepu koreografiju posvećenu Amru Fahmiju, velikom navijaču Al Ahlija, a nekadašnjem generalnom sekretaru i kandidatu za predsednika Afričkog fudbalskog saveza (CAF), koji je preminuo 2019. u 36. godini.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - DRUGA RUNDA (ABU DABI)

Subota

Al. Ahli Kairo - Monterej 1:0 (0:0)

/Hani 54/

Nedelja

17.30: (1,92) Al Hilal (3,50) Al Džazira (4,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

fifa svetsko prvenstvo klubovaAl Ahli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara