Nakon pada Vlade CG, oglasila se i SAD

SAD očekuju da će izabrani lideri CG, kroz dijalog i u skladu sa demokratskim procesima, raditi zajedno na formulisanju konstruktivnog puta za građane CG.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.02.2022.

19:30

Nakon pada Vlade CG, oglasila se i SAD
Ilustracija: Profimedia

To su poručili iz američke ambasade u Podgorici.

Iz ambasade su, povodom izglasavanja nepoverenja vladi premijera Zdravka Krivokapića, naglasili za Glas Amerike da će SAD će sarađivati sa svakom demokratski formiranom vladom koja obezbeđuje napredak Crne Gore na evroatlantskom putu, uključujuci ubrzanje pristupanja EU, jačanje članstva u NATO i podršku zajedničkim vrednostima

"Promene vlada su obeležje parlamentarnih demokratija, dok je pravo na mirne demonstracije osnovno demokratsko pravo", navode u ambasadi.

Ističu i da su spremni za saradnju sa vladajućom većinom koja će Crnu Goru voditi u smeru evropskih integracija.

Poslanici crnogorskog parlamenta izglasali su sinoć nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Za smenu Vlade izjasnila su se 43 poslanika, dok ih je protiv bilo 11.

Pre glasanja plenarnu salu napustili su poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promjene (PzP) i Socijalističke narodne partije (SNP).

Vlada Zdravka Krivokapića pala je tačno 14 meseci nakon što je izabrana 4. decembra 2020. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: