Aleksa Avramović (© KK Partizan)
Aleksa Avramović (© KK Partizan)

Partizan se opet mučio, Avramović i Ledej slomili žilave Čačane

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 18:44

Košarkaši Partizana su upisali pobedu protiv Borca u 19. kolu ABA lige na domaćem terenu

Ponovo su se košarkaši Partizana mučili. U 19. kolu ABA lige su pošteno morali da proliju znoj kako bi savladali Borac koji je 38 minuta pretio da napravi veliko iznenađenje. Ipak, crno-beli nisu dopustili da im se ponovi scenario od pre dva kola kada je Mega Mozzart iznenadila izabranike Željka Obradovića. U poslednjoj četvrtini je Partizan zadržao prisebnost i zahvaljujući agresivnoj odbrani je uspeo da upiše bitnu pobedu rezultatom 75:68 (18:17, 13:14, 22:14, 22:23)

Čekao se na ovoj utakmici i debi mladog Tristana Vukčevića. Ipak, doskorašnji košarkaš Real Madrida će još uvek morati da sačeka na prve minute u crno-belom dresu. Na ovoj utakmici Partizan je predvodio Aleksa Avramović. Plejmejker je pokazao najveću dozu agresivnosti u drugom poluvremenu, a bio je i najefikasniji u pobedi sa 20 poena. Zek Ledej ga je pratio sa 13 i devet skokova. Rade Zagorac nije igrao na ovom meču za Partizan.

Izabrane vesti

Crno-beli su ponovo imali loše šutersko veče. Ubacili su domaći košarkaši svega sedam trojki iz 31 pokušaja što je dosta kumovalo da Borac blizu preokreta. Ipak, Čačani su ostali bez iznenađenja, a Partizan već mora da prebaci fokus na Andoru koja stiže u Beograd. Do tada crno-beli moraju da poprave greške koje su viđene na duelu ABA lige.

Počeo je Partizan silovito. Serijom 8:0. Kuruc i Smailagić su pogodili trojke, a Baša Koprivica se sjajno snašao reketu. Izgledao je Partizan naoštren da prelomi otpor protivnika već u prvom poluvremenu, ali te namere se nisu realizovale. Borac je posle više od tri minuta uspeo da postigne koš, a utakmica je na kratko prekinuta zbog povrede Save Lešića. Iskusni košarkaš je povredio koleno posle čega je uz pomoć saigrača napustio parket.

Od tog momenta Partizan je stao sa napadom i kako je vreme odmicalo Borac je sve više topio početni zaostatak. Crno-beli su uglavno pokušavali šutevima sa distance da reše napade u prvom poluvremenu, ali Nemanja Dangubić je vezao dva promašaja van linije 6,75 što je Borac iskoristio da lagano realizuje kontre. Nateralo je to Obradovića da zatraži minut odmora kada su gosti iz Čačka poveli (18:21). Međutim, minut odmora nije doneo već pomak u igri domaćina koji je do kraja poluvremena još nekoliko puta napravio neiznuđene greške pa je posle 20 minuta košarke na semaforu stajalo 31:31. Obradović je pokušavao i sa čestim izmenama da pronađe recept pošto su svi već ušli u igru osim Tristana Vukčevića.

Publika u dvorani je na početku drugog poluvremena odigrala ulogi u razdrmavanju izabranika Željka Obradovića, njihova pesma najviše je uticala na Aleksu Avramovića. Čačanin je sa dve trojke pokrenuo seriju i za tačno 92 sekunde drugog poluvremena je doneo prednost, 39:31. Marko Marinović je reagovao tajm-autom, ali već u narednom napadu je ponovo Avramović centralna figura, sjajnom asistencijom za Lesora donosi prvi dvocifrenu prednost na utakmici.


Opet je Partizan imao priliku da realizacijom nekih otvorenih situacija dodatno pobegne gostima u trećoj deonici, ali sličan scenario je viđen kao u prvoj deonici. Gregor Glas i Kevin Panter nisu bili precizni, a Borac je preko Bojana Tomaševića i Ilije Đokovića ponovo smanjio. Ovoga puta na minus osam (53:45). Glavna karakteristika ove utakmice ostaće činjenica da je Partizan ostajao bez municije kada je trebalo prelomiti protivnika, a Borac bez snage kada je u drugom poluvremenu bilo potrebno napraviti ključni potez za preokret. Matijas Lesor se pokazao kao bitan faktor u poslednjih pet minuta, kao i Zek Ledej. Centri gostiju nisu bili u stanju da izađu na kraj sa francuskim inernacionalcem koji je imao nekoliko bitnih sekvenci, a trojka Avramovića je stavila tačku na meč.

PARTIZAN - BORAC 75:68

/18:17, 13:14, 22:14, 22:23/

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Partizan: Kuruc 7, Panter 4, Vukčević, Ledej 13, Avramović 20, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 7, Glas 5, Lesor 11, Trifunović 2, Madar 4.

Borac: Đoković 4, Hal 7, Sanadze 6, Đoković 3, Lopez 5, Tomašević 11, Pecarski 7, Lešić 2, Novaković 10, Todorović 13, Čarapić, Janković.

ABA LIGA - 19. KOLO

Petak

Studentski centar - Krka 86:76

/Nil 24 - Macura 14/

Subota

Partizan - Borac 75:68

/Avramović 20 - Todorović 13/

19.00: Mornar - Budućnost

Nedelja

17.00: Zadar - FMP

19.00: Cedevita Olimpija - Igokea

Ponedeljak

15.30: Mega Mozzart - Crvena zvezda

18.00: Cibona - Split

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Bojan BREZOVAC


tagovi

KK PartizanKK BoracABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara