Murinjo (© Reuters)
Murinjo (© Reuters)

Murinjo besan: Fudbal je nestao, nema ga više! Roma je mali klub u očima moćnika

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 18:42

„Nazovite drugačije ovaj sport“, grmi portugalski trener posle burnog remija sa Đenovom

Od očaja do ekstaze i nazad. Za samo nekoliko minuta. Taj put prošli su navijači Rome u završnici utakmice sa Đenovom, posle koje je trener Žoze Murinjo - pobesneo.

Ovoga puta, čini se, s pravom. Sudija Rosario Abiso spotakao Vučicu na putu ka pobedi – a i za neke naredne izazove – jer je poništio pogodak Nikola Zaniola u nadoknadi, potom isključenjem mladog veziste izbacio reprezentativca Italije iz kombinacije za utakmicu sledećeg kola.

Izabrane vesti

Svemu je prethodila procena Abisa da je u izgradnji napada koji je završen Zaniolovim pogotkom Tejmi Ejbraham faulirao Đoana Vaskeza.

Da je sudija doneo ispravnu odluku, onda bi trebalo promeniti sport koji je odavnio bio sport u koji smo se svi zaljubili. Onda je to neki drugi sport. Ako je ono faul, ovo više nije fudbal. Nema ga više, nestao je, sve se promenilo. Moramo da ga nazovemo nekako drugačije. Potrebno je da smislimo drugo ime, jer je definitivno u pitanju drugi sport“, škrgutao je zubima Žoze Murinjo.

Nijednog trenutka Portugalac nije mogao da prihvati da je Ejbraham faulirao Meksikanca Vaskeza, kao ni činjenicu da je Zaniolo zbog proslave gola dobio prvi žuti karton, a kasnije u nadoknadi usled protesta i drugi, vredan isključenja.

Ukoliko je sudija pogrešio što je poništio Zaniolov pogodak, prvi će biti uznemiren što je pogrešio, dok je za Romu to već viđeno, desilo nam se više puta tokom sezone“.

Tu je i treća opcija...

Po njoj se Roma smatra „malim“ klubom u očima onih koji su moćni. Tu ću stati, jer Žoze Murinjo koji je stigao u Rim pre sedam meseci ima drugačiji profil u odnosu na prethodio period“.

Dotakao se i crvenog kartona Zaniola.

Dobio ga je zato što je rekao sudiji: „Za šta koji k... sviraš prekršaj?“ Evo, recite mi sad, da li bi Đorđe Kjelini u Torinu ili Zlatan Ibrahimović na stadionu „San Siro“ bili poslati u svlačionicu ako bi izgovorili isto“.

Što se tiče dešavanja pre te infrakt završnice, Roma je stvorila malo šansi protiv davljenika i prekinula niz od tri trijumfa (dva u prvenstvu, jedan u kupu).

Đenova očajnički pokušava da se spasi, zato je i igrala ružno i uspela da odnese sa Olimpika bod po koji je došla. Nije ovo nikakva kritika, jer bih i ja verovatno isto učinio da sam bio na mestu gostiju. Teško je igrati protiv takve ekipe. Pokušali smo da raširimo napade po bokovima, ali svaki put kad bi lopta stigla do Mejtlanda Najsla ili Karsdopra nije bilo dubine, moji fudbaleri su bili izolovani“.

Murinjove ideje definitivno nisu funkcionisale.

Pokušali smo pojedincima da promenimo pozicije, da stvorimo trouglove po obe strane, da dođemo u pozicije koje bi značile ubačaj sa strane, da tako stvorimo šanse, ali završnica nije bila dobra. Čak i u situaciji kad smo imali brojčanu prednost (posle isključenja Ostigarda) kad su snage bile izjednačene video sam male razlike u odnosu na period kad se igralo 11 na 11. Đenova je zaslužila poštovanje, jer je igrala na remi i ostvarila ga“.

Ako je nešto dobro iz ovog kiksa, onda je to utisak da su Stefan el Šaravi i Feliks Afena Đan poklazali da bi mogli da budu džokeri.

Danas sam prvi put osetio da na klupi imam opcije koje bi mogle da nam donesu pobedu. Nismo je ostvarili, ali sam kod Feliksa, El Šaravija i ostalih video izvanredan mentalitet. Tačno, nismo dali gol, onaj koji jesmo nam je poništen“, dodao je Žoze Murinjo.



tagovi

Žoze MurinjoNikolo ZanioloRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara