Arsenijević: Ako je Rakiću do izbora na KiM treba da dođe na dogovor 1Foto: Vojin Radovanović

Aleksandar Arsenijević, lider Građanske inicijative ’’Srpski opstanak’’ sa KiM, kaže za Danas da još nije dobio odgovor na poziv na sastanak koji je u četvrtak uputio ambasadorima Kvinte, premijeru Vlade Kosova Aljbinu Kurtiju i Goranu Rakiću, ministru za zajednice i povratak u Kurtijevoj Vladi.

Arsenijević ih je, naime, uputio zahtev za sastanak u ponedeljak 7. februara u Prištini, na kom bi Srpski opstanak predočio probleme Srba na KiM, vezane za glasanje na predstojećim izborima, ali i probleme tokom glasanja na referendumu. Sem javnog poziva, svima su uputili i grupni mejl, kaže lider ove građanske inicijative.

’’Siguran da postoji i Albanci koji bi da iskoriste svoje pravo glasa na parlamentarnim i predsedničkim izborima’’, navodi Arsenijević.

Zato će, kaže, ipak u ponedeljak u 11 časova biti u Prištini ’’i da će probati da uđu u zgradu Vlade’’. Ako sastanka ne bude održaće konferenciju za štampu ispred zgrade.

Ministru u Kurtijevoj Vladi Goranu Rakiću poručio je da ’’ako je njemu i Srpskoj listi zaista stalo do Srba na Kosovu i Metohiji i ako misli, poput nas, da bi izbori za predsednika i Skupštinu Srbije trebalo da se održe na Kosovu i Metohiji’’ – sastanku prisustvuje i čuje njihove probleme.

Odgovor nisu dobili niti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Skupštine Srbije kojima su uputili pisma sa pitanja da li će se i na koji način organizovati izbori 3. aprila na prostoru Kosova i Metohije, s obzirom da glasanja za izmene Ustava na referendumu nije bilo.
Arsenijević se nada da će odgovor od institucija Srbije dobiti nakon vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari