KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani uspešni u poslednjoj proveri

Fudbaleri Radničkog 1923 pobedom su okončali ciklus pripremnih utakmica. Pogotkom Đorđa Maksimovića, Kragujevčani su u generalnoj probi pred nastavak šampionata savladali ekipu Timoka iz Zaječara sa minimalnih 1:0 (0:0).

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

U odsustvu šefa struke Zorana Milinkovića, ekipu Radničkog 1923 je na današnjoj utakmici predvodio Dušan Nikolić, mladi i perspektivni stručnjak koji je još početkom sezone kooptiran u stručni štab prvog tima kragujevačkog superligaša, dok je na njegovom čelu bio Vladimir Radenković.

Za razliku od jučerašnje utakmice sa užičkom Slobodom, Radnički 1923 je današnji duel sa Zaječarcima počeo u najjačem sastavu. Pored glavnih “perjanica” Marka Mirića, Nemanje Tomića i Aleksandra Varjačića, u startnoj postavi kragujevačkog superligaša našle su se i zimske pridošlice Marko Gajić, Nikola Andrić, Nikola Kovačević i Vojo Ubiparip.

I pored toga, Kragujevčanima je trebalo više od sat vremena igre da otključaju bravu prvoligaša iz Zaječara, koji se pokazao kao dobro organizovan i taktički izuzetno disciplinovan tim.

Novinarske beležnice su nakon prvih 45 minuta susreta ostale maltene prazne. Terensku inicijativu koju je imao u ovom delu utakmice domaćin nikako nije uspevao da pretoči u neku iole konkretniju akciju, dok su se gosti iz Zaječara umešno branili i s vremena na vreme pokušavali da iz kontranapada ugroze gol Kragujevčana.

Da ne bude da se baš ništa interesantno nije dogodilo u prvom poluvremenu, pomenućemo polušansu u kojoj se našao iskusni Ubiparip, kada je uspeo da zaobiđe protivničkog golmana, ali je tom prilikom otišao isuviše u levu stranu, omogućivši defanzivcima Timoka da uspešno intervenišu.

Monotoniju u prvih desetak minuta drugog poluvremena prekinuo je solidan pokušaj tamnoputog Turea sa distance. Na drugoj strani, Ubiparip je u 59. minutu pokušao da iskoristi upotrebljiv centaršut Varjačića sa desne strane, ali je lopta završila na spoljnom delu mreže.

Nakon sat vremena igre, trener Timoka Srđan Stojčevski odlučio je da zameni kompletnu startnu postavu, što je Kragujevčanima olakšalo put ka željenom vođstvu. Već u 63. minutu vispreni Maksimović je posle ubačene lopte sa desne strane i gužve u kaznenom prostoru Timoka i sa šest metara poslao loptu u protivničku mrežu.

Bio je to, kako će se ispostaviti, i jedini pogodak na ovoj veoma tvrdoj utakmici, odigranoj po ne baš idealnim vremenskim uslovima i na raskvašenom terenu stadiona “Čika Dača”.

Doduše, propustili su “crveni” u nastavku utakmice dve-tri dobre šanse da uvećaju stečeni kapital. Najbliži drugom pogotku Kragujevčani su bili u 79. minutu, kada je posle kornera sa desne strane koji je izveo Saša Jovanović, Marko Mirić zahvatio loptu glavom, golman Timoka Mirkov je krajnjim naporom uspeo da interveniše, da bi u nastavku akcije Brnović propustio idealnu priliku da se upiše u strelce.

Napomenimo i to da je kragujevački superligaš poslednjih desetak minuta utakmice odigrao sa desetoricom igrača, budući da je mladi Filip Milikić zbog povrede bio prinuđen da prevremeno napusti igru.

“Crveni” su tako ciklus od osam pripremnih utakmica, koliko su odigrali ove zime, okončali bez pretrpljenog poraza, uz pet ostvarenih pobeda i tri remija, što je svakako podatak koji može da hrabri pristalice kragujevačkog tima uoči prolećne premijere protiv novosadskog Proletera naredne subote na “Čika Dači”.

RADNIČKI 1923 – TIMOK 1:0 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
“Čika Dača”.
Sudija: Filip Petronijević (Kragujevac).
Strelac: Maksimović u 63. minutu za Radnički 1923.

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Blagojević, Gajić, Andrić, N. Kovačević, Ilić, Tomić, Mirić, S. Jovanović, Ubiparip. Igrali su još: Spasojević, Milikić, Brnović, Milisavljević i Maksimović.

TIMOK: Petrović, Davidović, Žerajev, Božović, Ture, Radosavljević, Pantić, Petrović, Mašić, Golubović, Trimanović. Igrali su još: Markov, Đorđević, Enco, Subotić, Jovanović, L. Nikolić, U. Nikolić, R. Nikolić, Đukić, Ristić, Stojadinović, Miljković i Mustafa.

M. P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!