Rikardo (©partizanfc)
Rikardo (©partizanfc)

Partizan spreman za proleće: Crno-beli ples po Nathovim taktovima

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 16:43

Izraelac sa dve asistencije režirao pobedu nad Gruzinima – 3:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Turske)

Pobedom nad Dinamom iz Batumija (3:1) nakon preokreta fudbaleri Partizana stavili su taku na zimske pripreme u Turskoj, a vrlo dobro izdanje lidera Superlige potpisao je Bibars Natho sa dve fenomenalne asistencije.

Izabrane vesti

Igrao je Partizan u željenom ritmu, pritiskom je konstantno stavljao rivala u nezavidnu poziciju i očigledno još neuigranu odbranu Dinama primoravao na grešku. Takav pristup nije se promenio ni nakon gola Mamučašvilija u 6. minutu, međutim među brojnim stvarima usled kojih će Aleksandar Stanojević nakon kontrolne utakmice zadovoljnog osmeha krenuti nazad za Beograd izdvaja se gotovo besprekorna partija Bibarsa Natha.

Izraelac koji je na prethodnom susretu golom ukrasio povratak sa višemesečne pauze fenomenalnim loptama crtao je igru crno-belih, a da jednim dodirom lopte može da u potpunosti preokrene utakmicu ili materijalizuje inicijativu potvrdio je asistencijama u 37. i 45. minutu.

Volej udarac Gruzina sa ivice šesnaesterca iz prve pretnje doneo je vođstvo klubu iz Batumija i još jednom pokazao da je samo trenutak nepažnje ili pada koncentracije dovoljan za skupu kaznu. Ipak, vrlo dobro izdanje Beograđana, na čelu sa Nathom, bio je dovoljno za preokret i drugu pobedu u četiri pripremna susreta Partizana.

Prvi put magiju u vidu proigravanja iskusni fudbalski plejmejker izveo je prilikom akcije po desnom boku kada je idealno dodavanje Terzić pretočio u izjednačenje.

Gol za 1:1 samo je dodatno motivisao igrače Partizana koji su inicijativu pretočili u potpuni preokret u poslednjem minutu prvog dela igre. Centaršut iz kornera na drugoj stativi dočekao je Urošević i glavom odložio loptu za Natha koji je ponovo snalažljivom reakcijom obavio veći deo posla i na tacni poslužio Rikarda.

Prednost iz prvog poluvremena ostala je na snazi do završnice utakmice, a crno-beli nekoliko puta tokom drugog dela igre bili u izglednim prilikama da trećim golom razreše sve dileme. Između neiskorišćenih šansi, u 63. minutu Dinamo je imao vrlo dobru priliku, ali je Gaprindašvili bio neprecizan. Konačno, u 82. minutu Marko Milovanović je golom za 3:1 razrešio sve dileme po pitanju ishoda.

Promene u poslednjih pola sata utakmice izvršene na obe strane delimično su uticale na tempo igre, a uz gol mladog rezerviste vredni pomena su prvi minuti Marka Jevtovića od povratka u crno-bele redove.

Usled zdravstvenih problema Stanojević na raspolaganju nije imao Meniga, Pantića, Miljkovića, Obradovića i Fejsu, a uz igrače koji su izostali iz protokola na tribinama su se našla brojna poznata superligaška imena poput Saše Marjanovića, Petra Đuričkovića, Ivana Stefanovića, Amira Bislimija...

Partizana sutra očekuje povratak u Beograd, a narednog vikenda i prva zvanična utakmica sa Radničkim u Nišu. Pre trijumfa nad Dinamom Batumi, crno-beli su savladali i Tikveš (2:1), dok su između pomenutih utakmica poraženi od Bašakšehira (0:1) i Dinama iz Moskve (1:2).

PARTIZAN – DINAMO BATUMI 3:1 (2:1)

/Terzić 37, Rikardo 44, Milovanović 84 – Mamučašvili 5/

Stadion: u Beleku.

PARTIZAN: Stevanović - Živković, Miletić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Terzić, Natho, Jović - Rikardo. Igrali su još: Jevtović, Milovanović, Vujačić, Baždar, Smiljanić, Lutovac, Holender.

DINAMO: Alavidze - Čabradze, Teidi, Azatskij, Azarov - Radin, Mamučašvili - Gaprindašvili, Zarija, Bidzinašvili – Jovino.


tagovi

FK PartizanSuperliga SrbijeBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara