Spasioci iz 8 gradova na Besnoj kobili: Od početka godine spasili 113 osoba

Lokalne vesti - Subota 05.02.2022 - 12:56

V.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić prisustvovao je danas treningu za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, koji se održava na planini Besna kobila.

FOTO: MUP Srbije FOTO: MUP Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju na desetine ovakvih akcija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova našim građanima i asistenciji hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica.

Od početka godine pripadnici Sektora imali su ukupno 2.195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba.

Na ovom redovnom trodnevnom treningu učestvuje 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zaječara, Novog Pazara, Leskovca i Niša, gradovima u kojima su raspoređena ATV multifunkcionalna vozila koja je početkom prošle godine nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i koja su značajno unapredila rad vatrogasaca-spasilaca.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: