Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Kad Minja šminka Gavrila: Bili su dve bebe koje su digle čitavu Srbiju na noge, sada su porasli i postali najbolji drugari

Kad Minja šminka Gavrila: Bili su dve bebe koje su digle čitavu Srbiju na noge, sada su porasli i postali najbolji drugari

Minja Matić i Gavrilo Đurđević, dvoje od osmoro dece koja su ujedinila čitavu Srbiju prošle godine, iz borbe protiv spinalne mišićne atrofije nisu izašli samo kao pobednici, već i kao drugari.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Minja Matić i Gavrilo Đurđević Foto: Facebook/Živka Matić / screenshot
Minja Matić i Gavrilo Đurđević

Posle brojnih apela, obaveštenja o naporima da se dođe do najskupljeg leka na svetu, potom i najsrećnijih vesti - da su oboje primili svoju terapiju i da su spremni da nastave svoje detinjstvo kako zaslužuju, Minjina majka Živka nedavno je objavila video koji je raznežio čitavu Srbiju.

Pročitajte još

Na njemu se vidi mališan Gavrilo dok uživa u Minjinom salonu za ulepšavanje, dok ona vešto pokušava da ga našminka. Istina, u početku se malo opirao, okrećući se na stranu, sve dok Minja nije odustala, a o kakvom prijateljstvu se tu radi, svedoče osmesi mališana, kojima su uobičajene stvari za njihove vršnjake do pre godinu dana bile nezamislive.

Gavrilo Đurđević je svoj lek dobio pre osam meseci i zahvaljujući njemu danas ovaj 16-mesečni dečačić može da sedi, stoji i da se igra.

Uporedo sa njim svoju bitku je bila i njegova drugarica Minja, sada živahna devojčica, uvek spremna da se okreće, prevrće, rotira i smišlja nove igre.