VAR RADIONICA FSS, DEJAN FILIPOVIĆ O DVE SPORNE ODLUKE: Nije bila greška kod Zvezde, jeste kod Partizana!
Foto: www.fss.rs

stara pazova

VAR RADIONICA FSS, DEJAN FILIPOVIĆ O DVE SPORNE ODLUKE: Nije bila greška kod Zvezde, jeste kod Partizana!

Fudbal -

Predsednik Sudijske komisije objasnio važnost uvođenja VAR u Superligu

Srpski novinari mogli su da se uvere u važnost uvođenja VAR u radionici koju je organizovao FS Srbije u Staroj Pazovi. Predavanje je održao predsednik Sudijske komisije FSS Dejan Filipović navodeći činjenične primere.

Dejan Filipović
foto: Starsport

Filipović je komentarisao situaciju kada na utakmici između Crvene zvezde i Voždovac nije sviran penal, iako je bilo evidentno da je Marko Gobeljić napravio prekršaj nad Alenom Mašovićem. Kako ističe, razlog je što je prethodno na prvoj stativi napravljen faul igrača Voždovca, pa je sudija Momčilo Marković doneo ispravnu odluku.

- Da je sve u fudbalu tako precizno i hirurški, ovo je jedna situacija gde se jedan drugi klub žalio na odluku, verovatno se sećate svi situacije, u pitanju je meč Crvena zvezda - Voždovac. Faul na drugoj stativi, kazneni udarac, niko nema dileme. Ali, faul APP, faul u posedu pre i to neposrednom posedu pre. I ovde je greška VAR-a što nije pozvan sudija, hteli su da skrate proceduru, što nije u skladu sa preporukama. Da je sudija dosudio faul na prvoj stativi, koji je očigledan, onda ne bismo imali ovaj snimak kojim se edukujemo. Faul na prvoj stativi, sudija vidi, čist faul, jasno ko dan. Ovako smo dobili duplu nedoumicu, ali Voždovac nije oštećen u ovoj situaciji - rekao je Filipović, a prenosi Telegraf.

Zatim se Dejan Filipović osvrnuo i na jednu situaciju sa meča Partizana koja je izazvala žestoke reakcije u javnosti, a tiče se ponavljanja penala na utakmici protiv Napretka u Kruševcu posle odluke sudije Nenada Minakovića. Tada je penal šutirao Rikardo Gomez, a njegov udarac odbranio je Nikola Vasiljević.

Filipović je istakao da je u ovoj situaciji, pošto ne može snimkom jasno da se vidi, trebalo odlučiti zdravim razumom, a da je to odluka da se penal ne ponovi.

- Ovaj snimak nam nije relevantan, samim tim taj snimak mora da bude drastičniji. Najpametnija odluka je nema ponavljanja kaznenog udarca. Deluje kao da je golman malo krenuo, ali ako dođemo na nivo sudskog veštaka u fudbalu, onda nije dobro. Nije trebalo ponoviti kazneni udarac - istakao je prvi čovek Sudijske komisije FSS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track