Najnovije vesti
Vesti Politika
"NE ZNAM DA LI POSTOJI BILO KAKAV PROSTOR" Dačić: Nismo razgovarali ni sa "Zavetnicima" ni "Vitezovima"

"NE ZNAM DA LI POSTOJI BILO KAKAV PROSTOR" Dačić: Nismo razgovarali ni sa "Zavetnicima" ni "Vitezovima"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić demantovao je pisanje medija da je razgovarao sa "Zavetnicima" i novoformiranim pokretom "Vitezovi reda zmaja" na čijem je čelu doktor Branimir Nestorović, o širenju koalicije koju čine njegova stranka i Jedinstvena Srbija.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ivica Dačić Foto: Đorđe Kojadinović / RAS Srbija
Ivica Dačić

Dačić je za TV Vojvodina rekao da nije bilo nikakvih razgovora o primanju novih članova te koalicije, pa ni sa "Zavetnicima" i "Vitezovima".

- Mi nikada nismo ni imali ideju da razgovaramo sa "Vitezovima", niti su oni politička stranke. Nismo razgovarali ni sa "Zavetnicima". Koliko sam ja razumeo, oni idu samostalno na izbore i imaju svog predsedničkog kandidata. Ne znam da li tu uopšte postoji bilo kakav prostor za razgovor - istakao je Dačić.

Pročitajte još

On kaže da SPS nema potrebu da pravi koalicije po svaku cenu i da se u tim slučajevima radi samo o nekim preklapanjima kada je reč o patriotskim stavovima, levici ili o ekološkim pitanjima.

- Mi prvo moramo da razgovaramo sa Jedinstvenom Srbijom i ja sam razgovarao sa Draganom Markovićem Palmom. Mi imamo i trećeg partnera koji nije bio u imenu liste zato što su imali imalil problema oko registracije stranke, a to su Zeleni Srbije koji vodi Ivan Karić. Njihov poslanik je član našeg poslaničkog kluba profesor Ljubinko Rakonjac - poručio je Dačić.