Vladislav Suprijaga (Reuters)
Vladislav Suprijaga (Reuters)

Sampdoriju čeka borba za opstanak, a ona dovela špica koji nije dao gol 16 meseci

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 21:43

Od septembra 2020. godine ukrajinski napdač Vladislav Suprijaga postigao samo tri gola

Avgusta 2020. godine Sampodrija je snimila Vladislava Suprijagu, talentovanog ukrajinskog napadača. Ako ga je tada zaslepila statistika od 15 pogodaka u sezoni za kijevski Dinamo, u međuvremenu je mogla da se uveri da Ukrajinac i nije baš tako ubitačan kao što se isprva činilo. Ali to nije smetalo Sampu da i narednog leta nastavi potragu za Suprijagom kao da je jedini napadač na fudbalskoj pijaci.

Godinu i po dana o momenta kada se zainteresovala za nekadašnjeg fudbalera Dnjepra, italijanska ekipa ga je konačno dovela u svoje redove i to na pozajmicu od 18 meseci sa pravom otkupa postavljenim na 7.500.000 evra. Imaće Suprijaga vremena do juna 2023. godine da ubedi čelnike kluba da ga zadrže u Đenovi, ali ako bude pogađao mreže kao u poslednjih godinu i po dana, mogao bi avantura na Čizmi da mu se okonča znatno ranije.

Izabrane vesti

Naime, od septembra 2020. godine omladinski reprezentativac Ukrajine je postigao samo tri gola. Od starta takmičarske 2021/22 nije zatresao mrežu, a poslednji put se u strelce upisao upravo 23. septembra, upravo pomenute 2020. Sampdorija ima svega tri boda više od zone ispadanja i možda dovođenje igrača špica sa statistikom štopera, koji je bez gola preko 16 meseci, nije idealan potez kada vas očekuje borba za opstanak.

Zanimljivo da ga je leta 2018. godine Dnjepar prodao kijevskom Dinamu za 6.500.000 evra u trenutku dok Suprijaga još nije imao niti jedan pogodak u seniorskom fudbalu. Godinu dana kasnije Dinamo ga je pozajmio klubu od kojeg ga je kupio i tada je mladi napadač počeo da daje golove. Kontinuitet nije potrajao pa kad se podvuče crta za sada ima 18 golova na 79 utakmica.

Doduše, ne uzda se Samp isključivo u Suprijagu jer je pre njega potpisao nekoliko zvučnijih pojačanja. Pre svega Stefana Sensija iz Intera, a stigli su još i Tomas Rinkon iz Torina, odnosno doskorašnji Milanov bek Andrea Konti...


tagovi

SampdorijaVladislav SuprijagaTransferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara