Usman Dembele (Reuters)
Usman Dembele (Reuters)

Počeli pregovori Barselone i Pari Sen Žermena! Dembele ima dogovor, Obamejan i Ikardi čekaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 21:29

Biće ovo lud finiš prelaznog roka

Već sada možemo da kažemo da imamo priču koja će sutra obeležiti poslednji dan prelaznog roka. 

Dugogodišnji rivali i neprijatelji Barselona i Pari Sen Žermen se vraćaju za pregovarački sto! Ovoga puta je tema Usman Dembele.

Izabrane vesti

Gordijev čvor oko francuskog krila napokon bi mogao da se razmrsi. Barselona mu je nedavno poručila da ne računa na njega i da mu je bolje da napusti klub jer neće igrati ako ostane do leta i isteka ugovora. Francuz i njegov menadžer su na početku odbacivali ideju odlaska u januaru i hteli su da čekaju leto ali im je kasnije postalo jasno da je ipak najbolje rešenje da prihvate ultimatum kluba kad već nisu hteli da prihvate ponudu za produžetak ugovora. Spekulisalo se da su za Dembelea zainteresovani Mančester Junajted, Čelsi i Totenhem ali nikakvih konkretnih koraka sa njihove strane nije bilo.

Pari Sen Žermen je u nekim prethodnim prelaznim rokovima bio zainteresovan za Dembelea ali ove zime su iz Pariza stizali signali da im sada nije potreban i da nisu u igri za njegovo dovođenje. Ipak, poslednjih dana su uspostavljeni kontakti između direktora francuskog kluba Leonarda i Dembeleovog agenta Muse Sisoka. PSŽ je ipak iskazao želju da vidi Dembelea u svojim redovima i stiglo je zeleno svetlo od igrača i agenta.

Sada slede pregovori Barselone i Pari Sen Žermena. Katalonci insistiraju na obeštećenju d 20.000.000 evra iako je igrač ušao u poslednjih šest meseci ugovora. Sa druge strane, Barsa ga je sa ostvarenim bonusima platila 143.000.000 evra pre četiri i po godine i sada želi da izvuče makar nešto od njegove prodaje. Naravno, uz skidanje njegove visoke plate sa budžeta.

Poznato je da Barselona i PSŽ nisu u dobrim odnosima i da su ratovali u skoro svakom prelaznom roku. ali su isto tako bili pronuđeni i da posluju. Postoje razlozi zato bi ova saradnja odgovarala svima u ovoj priči. Barsa bi se naravno rešila Dembelea i ne bi ga izgubila za džabe. Dembele bi dobio šansu da u domovini rehabilituje karijeru i da igra. A PSŽ bi dobio igrača koji bi možda mogao da bude naslednik Mbapea ako ga povrede zaobiđu. Takođe, postoji opcija da PSŽ umesto novca u pregovore uključi Maura Ikardija kojeg želi da se reši. Argentinac je dete Barselona koja traga za centarforom i igrač takvog profila bi joj odgovarao. Uz uslov da Ikardi spusti finansijske zahteve.

Epilog čeka i Pjer Emerik Obamejan koji je Barseloni poručio da će drastično smanjiti platu i pratkično pristati „da igra za džabe“ do kraja sezone samo kako bi pobegao iz Arsenala. On zna da njegov dolazak zavisi od Dembelea. Samo u slučaju da Francuz narednih nešto više od 24 sata napusti Kamp Nou, Barsa ima mogućnost da dovede Obamejana sa čijim dolaskom se trener Ćavi složio.

Sutra će se lomiti koplja u pregovorima dva velika rivala...


tagovi

Usman DembeleZimski prelazni rok 2022Pjer Emerik ObamejanMauro Ikardi

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara