Foto. FK Crvena zvezda
Foto. FK Crvena zvezda

Lider omladinaca Zvezde na terenu posle dva meseca: Uželeo sam se fudbala, po titulu, pa u prvi tim

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 18:44

Crveno-beli biseri tempiraju formu za proleće, povratak levog beka veliko pojačanje

Omladinci Crvene zvezde dve nedelje nakon okupljanja odigrali su prvu kontrolnu utakmicu, a duel protiv Honveda, uprkos minimalnom porazu (0:1), doneo je dovoljno razloga za zadovoljstvo stručnom štabu nha čelu sa Milanom Stegnjajićem. Trener juniora crveno-belih koji je na kraju jeseni zamenio Marka Neđića imao je priliku da prvi put vidi na delu većinu raspoloživih snaga, kao i dvojicu novajlija, a ekipa će uskoro biti kompletna s obzirom na to da se u pun trenažni proces vratio jedan od najsjajnijih bisera ove generacije Viktor Radojević.

Levi bek, lider generacije 2004, igrač je u kojeg se u Ljutice Bogdana ulažu ozbiljne nade i koji je projektovan da u predstojećem periodu nastavi koracima vršnjaka Marka Lazetića i Stefana Lekovića, prvim predstavnicima pomenute klase crveno-belih koji su zakoračili u seniorski fudbal. Bila je zamisao iza juga Marakane još letos da nakon jesenjih obaveza Radojević bude bačen u vatru kroz seniorske pripreme, međutim planove vezane za mladog defanzivca pokvarila je povreda na susretu Lige šampiona za mlade protiv Empolija koja je Radojevića odvojila na dva meseca od terena.

Izabrane vesti

Da su zdravstveni problemi prošlost potvrdio je početak zimskih priprema, a talentovani levi bek, iako je propustio prvu proveru u 2022. godini, nije skrivao zadovoljstvo usled činjenice da je pitanje dana kada će zabeležiti minute.

"Veoma sam se uželeo fudbala i jedva sam dočekao početak priprema da ponovo radim sa ekipom. Nisam dozvolio da me povreda obeshrabri, nego sam to shvatio kao deo mog fudbalskog puta. Sada se osećam zaista spremno i siguran sam da ćemo odbraniti titulu Omladinske lige Srbije. Upoznajemo se sa radom trenera Stegnjajića i bićemo pravi na proleće, nema sumnje. Što se mojih želja tiče, pre svega - zdravlje, titula sa omladincima, a onda prvi tim Crvene zvezde. Želim da istrčim pred punu Marakanu, da osetim to", istakao je Radojević.

Crvena zvezda će u drugi deo odbrane titule ući sa bodom zaostatka u odnosu na Partizan, ali i dve utakmice manje, te se iza juga Marakane nadaju da bi upravo proleće moglo da donese fudbalski procvat defanzivca iz Mladenovca. Biser koji je još u petlićima zadužio crveno-beli dres, od najranijih igračkih dana bio je deo godinu dana starije generacije te će u aktuelnom timu opravdano nositi najveći teret, što je status na koji je navikao još pod komandom Slavoljuba Đorđevića i Marka Neđića. Već pripreme na Ohridu na koje će juniori Zvezde optutovati 8. februara mogle bi da daju smernicu u kom će ravcu tokom proleća ići Radojević, ali i ostali članovi najstarije generacije u crveno-beloj školi.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara