Foto: Reuters
Foto: Reuters

Everton presekao - sa Frenkom u borbu za opstanak: Lampard se vraća na klupu posle godinu dana

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 02:19

Runi odbio ponudu kluba iz Liverpula, u užem izboru bili još i Vitor Pereira i Dankan Ferguson

Dvonedeljnoj potrazi nazire se kraj, uprava Evertona je sudeći na osnovu informacija sa Ostrva presekla i nakon određenog perioda “filtracije” izabrala najboljeg. Ili makar onog za kojeg na Gudison Parku smatraju da je najbolji kandidat da nasledi Rafu Beniteza. Kako bilo, britanski Telegraf piše, a ostali pouzdani mediji potvrđuju, novi trener Evertona biće – Frenk Lampard.

Engleski stručnjak obavio je poslednju rundu pregovora sa čelnicima kluba iz Liverpula i stavio im do znanja da želi klupu na Gudisonu, pa će se skoro ravno 12 meseci pošto je dobio otkaz u Čelsiju – 25. januara 2021. godine - vratiti trenerskom poslu.

Izabrane vesti

Mogao je i ranije, Kristal Palas mu je letos nudio da bude začetnik procesa podmlađivanja na Selhurst Parku, potom ga i Norič u novembru pozvao da ga izvuče iz opasne zone, na kraju će legenda Čelsija, za početak, pokušati da Evertonu održi iznad crte. U tu situaciju doveo ga je Rafa Benitez, od poslednjih trinaest prvenstvenih utakmica španskog menadžera na klupi, Karamele su dobile samo jednu, a za razliku od prethodnog puta, nije pomogla ni šok terapija sa Dankanom Fergusonom (poraz od Aston Vile 0:1), te se Everton našao na četiri boda od zone ispadanja.

Uprava kluba je u opticaju imala još nekoliko kandidata, do poslednjeg filtera stigli su i Vitor Pereira - uzet je u razmatranje i onda kada je Karlo Ančeloti preuzeo klupu – i pomenuti Ferguson, trenutni vršilac dužnosti trenera Karamela, ali se nakon poslednje runde pregovora ipak odlučila za Lamparda.

Visoko se kotirao i Vejn Runi, međutim, legenda Mančester junajteda sama je odbacila mogućnost da u ovom trenutku preuzme klub, jer ima nedovršena posla u Derbi Kauntiju.

"Everton je kontaktirao mog agenta i pitao me da dođem na razgovor za posao, ali sam odbio ponudu. Verujem da ću biti premiejligaški trener i 100 odsto sam spreman za to. Ipak, imam posao u Derbiju koji je važan za mene", rekao je Runi koji je sa Derbijem i pored 21 oduzetog boda na osam bodova od bega iz opasne zone.


tagovi

Frenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara