Košarkaši Huventuda Pau Ribas, Ante Tomić i Joel Para (Foto: Starsport)
Košarkaši Huventuda Pau Ribas, Ante Tomić i Joel Para (Foto: Starsport)

Huventud se ne šali: Stotka u Fuenlabradi pred važne mečeve sa Barsom i Partizanom

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.01.22. | 23:31

Od čete Karlesa Durana bolji učinak imaju samo Real, Barsa i Manresa u španskom prvenstvu, dobra partija Jovana Novaka u poraženoj ekipi

Peta vezana pobeda Huventuda, 13. na poslednjih 15 mečeva u oba takmičenja. Igra sjajno sastav iz Badalone u poslednje vreme, a njegovu moć osetila je na svojoj koži i Fuenlabrada. Četa Karlesa Durana je na gostovanju upisala ubedljiv trijumf (104:82) i napravila sjajnu uvertiru pred dva jako bitna i teška susreta - gostovanje Barseloni (nedelja, 18.30) i ključni meč u grupnoj fazi Evrokupa protiv Partizana kod kuće (02. februar, 21.00).

Posle 11. trijumfa u sezoni (pet poraza), Huventud je četvrti na tabeli ACB lige. Bolji učinak imaju samo vodeći Real (16-2), Barselona (12-3) i Manresa (12-6) i to dovoljno govori o kvalitetu Duranove ekipe. U Evrokupu ima skor 9-2 i pobedu više od Partizana, od kojeg je pretrpela poraz u prvom delu sezone u poslednjim sekundama (67:68).

Izabrane vesti

Večeras je u Fuenlabradi bilo neizvesno samo u prvom kvartalu. Već u drugoj četvrtini gosti uspostavljaju kontrolu i stiču 13 poena viška. Kratko se domaćin koprcao po povratku sa pauze, a onda je usledila serija kojom Huventud dolazi do nedostižnih +19. Nisu gosti posustajali, pa su u finišu susreta stekli i preko 20 poena prednosti, za još jednu ubedljivu pobedu.

Feran Basas je bio glavna figura meča sa 18 poena i sedam asistencija, dok je Brendon Pol dodao 17 poena. Iskusni Pau Ribas je brojao do 16, dok su dvocifgreni bili i Derek Vilis (13p), Vladimir Brodžijanski (11p) i Sajmon Birgander kojem su dva skoka nedostajala za dabl-dabl (10p). Sa dabl-dablom je flertovao i Ante Tomić koji je ubacio osam poena uz devet uhvaćenih lopti.

U redovima Fuenlabrade najbolji je bio sprski plejmejekr Jovan Novak. On je za 26 minuta na parketu ubacio 17 poena uz pet završnih dodavanja. Ispratio ga je talentovani Slovenac Žiga Samar sa 15, Kvan Čithem je dodao 14, dok su dvocifreni bili i Leonardo Mejndl sa 13, kao i bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević sa 10 poena. Nekadašnji centar Crvene zvezde Dušan Ristić upisao je svega dva poena za oko 14 i po minuta provedenih u igri.



tagovi

HuventudPau RibasAnte TomićKarles DuranFuenlabradaDušan RistićJovan NovakDragan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara