Ilija Đoković protiv Zadra (Foto: Borac/Dusko Radisic)
Ilija Đoković protiv Zadra (Foto: Borac/Dusko Radisic)

Ilija Đoković se probudio u produžetku i srušio Zadar: Velika pobeda Borca za beg od opasne zone

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.01.22. | 23:06

Drugi vezani trijumf izabranika Marka Marinovića i ukupno šesta recka u sezoni

Bio je Borac na ivici ambisa u dvorani kraj Morave, ali je Hanter Hejl uspeo da mu donese produžetak. A onda je u dodatnih pet minuta odgovornost preuzeo Ilija Đoković i uz pomoć prezimenjaka Radovana, ali i pomenutog Hejla srušio direktnog rivala u borbi za opstanak Zadar - 79:73 (65:65).

Izuzetno važna pobeda čete Marka Marinovića. Preskočili su upravo ekipu Vladimira Anzulovića, sada imaju trijumf više (6-10) i tri pobede su iznad opasne zone.

Izabrane vesti

Sjajna atmosfera u Čačku, bili su navijači vetar u leđa košarkašima Borca i kada su gubili, bili na pragu poraza. Na kraju su izborili produžetak, stekli psihološku prednost, a onda sa tri trojke u dodatnih pet minuta potpuno razoružali rivala, pa su posle Mege Mozzart bili bolji od Zadra.

Nije Borac najbolje počeo meč, bio je i osam poena u zaostatku tokom prvog kvartala, ali je uspeo serijom 8:0 u finišu deonice da poravna rezultat pred prvi odmor. Usledila je rezultatska klackalica, a ponovo je finiš kvartala pripao domaćinu, te serijom 11:2 stiče šest poena viška u prvom poluvremenu (38:32).

Nije se Zadar dao predati. Usledio je preokret i velika borba u trećem kvartalu, da bi Čačani u poslednjih 10 minuta ušli sa pola koša viška. Vodili su sve do poslednjih par minuta, kada je Zadar odgovorio i stekao tri poena prednosti na 30 sekundi do kraja. Preuzeo je ipak Hejl odgovornost, najpre pogodio dvojku, a onda je Mavra imao veliku šansu da na 15 sekundi do kraja stavi tačku. Izašao je na liniju penala i pogodio samo drugo bacanje. To je Hejl iskoristio, uvideo je da ima prostora, otišao na prodor i na kraju dobio faul Aleksandra Bursaća. Nije mu zadrhtala ruka, poravnao je rezultata, Junaković je na drugoj strani uspeo da uputi šut na vreme, ali ne i da ga pogodi, pa se otišlo u produžetak.

A u dodatnih pet minuta šou Ilije Đokovića, kojem je malo šta polazilo za rukom tokom regularnog vremena. Osetio je Marinović da treba da ostane na terenu uprkos ne baš sjajnom izdanju (sa indeksom -3 i četiri faula ušao u produžetak) i bio u potpunosti u pravu. Pogodio je plejmejker Borca najpre trojku, potom spojio Nemanju Todorovića sa poenima, a onda posle ukradene lopte ubacio i dvojku u kontri za +5 u korist domaćina. Dakle, trojka, asistencija, krađa i dvojka - sve to za nešto manje od 90 sekundi.

Radovan Đoković (Foto: Borac/Dusko Radisic)Radovan Đoković (Foto: Borac/Dusko Radisic)

Radovan Đoković je potom krunisao sjajnu partiju trojkom na 02:22 do kraja susreta za višak od osam poena, da bi tačku stavio Hejl trojkom na minut i po do kraja za +10.

Igrač utakmice je na kraju bio Radovan Đoković sa 18 poena (indeks 20), a ispratili su ga Bojan Tomašević sa 14 poena i šest skokova (indeks 17), Hejl sa 13 i osam uhvaćenih lopti (indeks 16), kao i Todorović sa 10 poena i šest skokova (indeks 12). Podelio je Radovan ulogu junaka ipak as prezimenjakom Ilijom, koji je na kraju imao pet poena i osam asistencija uz ime (indeks tri).

Kod Zadrana 17 poena Trevora Tompsona, kojem ipak nije bilo ni traga ni glasa u finišu, dok su po 14 dodali Martin Junaković i najbolji igrač ove ekipe Džastin Karter, koji je imao i 13 skokova, kao i pet završnih dodavanja (indeks 20).

ABA LIGA - 18. kolo

Petak

Krka - Partizan 63:79

/Stipčević 15 - Koprivica 15/

Split - Igokea 89:77

/Šorter 26 - Jošilo 17/

Borac - Zadar 79:73 (65:65)

/R. Đoković 18 - Tompson 17/

Subota

19.00: Cibona - Studentski centar

21.00: FMP - Mega Mozzart

Nedelja

17.00: Crvena zvezda - Mornar

19.00: Budućnost - Cedevita Olimpija

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Borac ČačakKK ZadarIlija ĐokovićHanter HejlRadovan ĐokovićMarko Marinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara