27. januar  2022. 08.23  →  23.16 | Izvor: Tanjug, RTS

Sjajna Zvezda srušila Olimpijakos u Atini! (VIDEO)

ATINA -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos na gostovanju 76:72 u utakmici 23. kola Evrolige. Crveno-beli su odigrali veoma čvrstu utakmicu u Pireju, naplatili prethodne neuspehe i uspeli da trijumfuju nad favorizovanim grčkim predstavnikom koji od početka sezone nije doživeo poraz na svom parketu.

video icon

Izabranici Dejana Radonjića imali su prednost tokom gotovo čitavog meča, a u finišu su zadržali smirenost i koncentraciju, ne dozvolivši da im se ponovo desi da ispuste trijumf.

Utakmica u Pireju počela je boljom igrom beogradskih crveno-beli, prednjačili su Nejt Volters i Aron Vajt, a kada im se pridružio Ognjen Dobrić, prednost je brzo počela da raste.

Sredinom prve četvrtine ekipa Dejana Radonjića imala je dvocifrenu prednost (10:20), ali je odjednom stala i domaćin se ekspresno vratio. Napravio je Olimpijakos seriju 11:0 i vratio utakmicu u potpunu neizvesnost.

U istom ritmu nastavljeno je i u drugoj deonici, Zvezda je uspela da se trgne i zaustavi nalet rivala, iako je na drugoj strani veoma raspoložen bio Saša Vezenkov.

Ipak, srpski i regionalni šampion je zadržao koncentraciju i na petnaestominutni odmor otišao sa pola koša prednosti – 36:37.

Treće četvrtina bila je identična kao prva – Zvezda se odlepila, a Olimpijakos serijom poena stigao.

Ovoga puta gosti nisu dozvolili da im se uvuče nervoza, pa su imali spreman odgovor. Kalinić se razigrao, baš kao i Luka Mitrović, a važne trojke pogodili su Nikola Ivanović i Branko Lazić.

Radonjić: Velika pobeda za nas

Velika pobeda za nas, naročito u ovom delikatnom momentu. Odigrali smo veoma dobru odbranu, posebno u drugom poluvremenu, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić posle trijumfa protiv Olimpijakosa.

"Ceo meč smo igrali dobro, odbranu i više nego dobro u drugom poluvremenu, doneli smo dobre odluke u ključnim momentima. Čestitam mojim igračima", izjavio je Radonjić posle meča.

Beogradski crveno-beli uspeli su da sačuvaju vođstvo u neizvesnoj završnici i postanu prva ekipa koja je ove sezone trijumfovala u "Dvorani mira i prijateljstva". Zvezda je u obe ovosezonske utakmice pobedila "bratski" Olimpijakos.

Najefikasniji igrač susreta bio je Saša Vezenkov sa 20 poena i osam skokova, dok je Kostas Slukas imao 13 poena.

U pobedničkom taboru Ognjen Dobrić je postigao 14 poena i zabeležio četiri asistencije, dok je Nikola Kalinić upisao 12 poena, pet skokova i četiri uspešna dodavanja.

Srpski šampion zauzima 14. poziciju sa osam pobeda i 12 poraza, dok je grčki velikan posle trećeg poraza u nizu, ima skor 12-8.

Srpski tim sledeća dva meča igra u Beogradu, 1. februara dočekuje Olimpiju iz Milana, a dva dana kasnije se sastaje sa Monakom.

Olimpijakos ide u Španiju gde ga očekuju dueli sa Real Madridom i Baskonijom.

Tagovi