Zakucavanje Nikole Jokića (AFP)
Zakucavanje Nikole Jokića (AFP)

Oldridž i Bruklin bez rešenja za Jokića: Tripl-dabl broj 12 izmakao za dlaku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 04:40

Srpski centar upisao 26 poena, deset skokova i osam asistencija u pobedi Denvera nad oslabljenim Netsima

Malo je igrača u NBA ligi koji mogu da sačuvaju Nikolu Jokića. Znao je prethodnih sezona da ubaci blizu 50 poena u direktnoj borbi sa jednim od najboljih defanzivaca lige Rudijem Goberom, a večeras Njujorku srpskog centra nije uspeo da zaustavi ni Lamarkus Oldridž, niti cela ekipa Bruklina. Uspeo je desetkovani domaćina za kojeg osim ranije povređenog Kevina Durenta nije nastupao ni Džejms Harden da pruži jak otpor Nagetsima, ali ipak nedovoljan da ih spreči da vežu i treću pobedu - 118:124

Nije Jokić otvorio utakmicu u skladu sa nekim prethodnim izdanjima kada bi već u prvoj četvrtini umeo da nagovesti neizbežan tripl-dabl učinak. Odigrao je svega šest minuta u uvodnoj deonici, upisao sedam poena i dve asistencije, ali drugo poluvreme je bilo njegovo. Izuzetno racionalna igra, uz minimalno trošenje lopti izrodila je 26 poena, deset skokova i osam asistencija momka iz Sombora koji je iz igre šutira 8/13 i pogodio oba šuta za tri poena.

Izabrane vesti

Od starta sezone niko nema veći broj tripl-dablova od Jokića, a onaj pod rednim brojem 12 izmakao je za dlaku dužine dve asistencije. Ipak, od njega je važnija činjenica da je Denver učvrstio šestu poziciju na zapadu, te da je prišao na pobedu zaostatka u odnosu na Dalas koji trenutno igra protiv Portlanda i ima šansu da se ponovo odvoji.

Često rezultati Denvera u tesnim završnicama zavise od podrške koju nekadašnji košarkaš Mege dobije od svojih saigrača, a večeras ona nije izostala. Ako bismo tražili dlaku u jajetu, Vil Barton je u skladu sa svojim renomeo uzimao sijaset nerezonskih i ishitrenih šuteva koje je u poslednjoj deonici mahom promašivao, ali je kontrolisao skok i duel završio sa 21 poenom, deset uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Šta tek reći o Ostinu Riversu koji je šest od sedam pogođenih trojki ubacio u drugom poluvremenu, tri u poslednjoj četvrtini u kojoj je doprineo pobedi Nagetsa sa 11 poena i nekoliko važnih skokova.

Nisu samo Barton i Rivers potpomogli trijumf Denvera. Eron Gordon je poput Bartona umeo da odapne kada ne treba, ali se iskupio sjajnom blokadom nad Oldridžom nekih minut i kusur pre kraja utakmice, sačuvavši tako Denveru prednost od 120:114. Potom je Jokić fauliran, a kako je realizovao oba bacanja, bilo je jasno da će ekipa Stiva Neša za šezdesetak sekundi teško istopiti osam poena zaostatka.

Imao je Bruklin dvojicu raspoloženih šutera u vidu Kamerona Tomasa i Petija Milsa. Tomas je sa 25 poena bio najefikasniji u poraženom timu, dok je reprezentativac Australije u poslednjoj deonici počeo da vodi revolveraški obračun sa Ostinom Riversom pogodivši takođe tri trojke u sličnom periodu. Međutim, ostao je Mils na 21 poenu i utisak je da je Netsima pakleno nedostajao Džejms Harden, figura kod koje bi bila lopta u završnici i koja bi izmišljala poene.

Ne treba zaboraviti ni sjajnu rolu Demarkusa Kazinsa koji je za desetak minuta na parketu u prvom poluvremenu ubacio 11 poena i uhvatio pet skokova. Sjajno je odmenio Jokića u tim trenucima, ali je Bugijeva "luda glava" proključala, te u završnici treće i početkom četvrte deonice dobila dve tehničke greške, samim tim i isključenje. Na kraju je ipak ispalo dobro za Denver.

NBA - REZULTATI

Klivlend - Milvoki 115:99

/Lav 25 - Adetokunbo 26/

Indijana - Šarlot 126:158

/Bitadze 17 - Ubre 39/

Orlando - Los Anđeles Klipers 102:111

/Vagner 21 - Kofej 19/

Atlanta - Sakramento 121:104

/Bogdanović 18 - Barns 28/

Majami - Njujork 110:96

/Robinson 25 - Topin 18/

Bruklin - Denver 118:124

/Tomas 25 - Jokić 26/

Čikago - Toronto 111:105

/Derozan 29 - Trent 32/

San Antonio - Memfis 110:118

/Vasel 20 - Morent 41/

Portland - Dalas 112:132

/Simons 23 - Porzingis 22/

Juta - Finiks 97:105

/Klarkson 26 - Buker 43/



tagovi

DenverNikola JokićDemarkus Kazins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara