Erling Haland (Reuters)
Erling Haland (Reuters)

Haland: Levandovski je broj jedan; Mogu da unapredim sve - brzinu, snagu, završnicu

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 00:21

"Samo da me povrede zaobiđu", istakao je norveški golgeter kao primarni cilj dokle god bude igrao fudbal

Požalio se Erling Haland pre nedelju dana medijima da na Vestfalenu oseća pritisak klupskog rukovodstva da produži ugovor i ostane u Dortmundu i sledeće sezone. Pričao je kako oseća stege i kako jedino želi da igra fudbal, a da će najbolji prikazivati kada isključivo o njemu bude razmišljao. Zbog svojih izjava brzo je, takođe putem medija dobio je prekore klupskih direktora, izvršnog Hansa Joakima Vackea i fudbalskog Sebastijana Kela.

Danas, novi intervju sa norveškom superzvezdom, ovoga puta u režiji Skaja i vidna namera jednog od najubojitijih napadača planete da se o izgovorenom u prethodnoj sedmici ne pridaje previše pažnje.

Izabrane vesti

"Ne želim mnogo da pričam o tome, ali osetio sam da je vreme i da ja nešto kažem. Mnogi drugi su se oglasili - i to je bilo to. Rekao sam šta sam rekao i sada je vreme da krenemo dalje", počeo je 21-godišnjak.

Do kraja sezone će sigurno igrati fudbal u Dortmundu, a onda, ko zna... Najmanja je verovatnoća ostanka, iako bi klub koji sa njim ima ugovor do 2024. godine više od svega voleo da ga zadrži još godinu dana, razume se i produži ugovor. Dok je Borusija svesna da joj kvote nisu naklonjene, te već sprema zamenu u vidu Karima Adejemija (takođe iz Red Bul Salcburga), Halanda za oko pola godine svi vide u nekom od evropskih giganata - Mančester Sitiju, Real Madridu, Barseloni, Bajernu ili nekom petom, pokazaće vreme.

Ono što je fakat, jeste da će onaj koji ga bude uzeo imati moćno oružje za dominaciju starim kontinentom. Od dolaska iz Red Bul Salcburga u Borusiju pre tačno dve godine, norveški bombarder je rekao da mu je cilj da mu prosek golova bude bolji od jednog po utakmici. Statistika od 80 pogodaka na 79 nastupa govori da se nije šalio kada je to pričao. Pokazao je da poštuje princip, "Dela, a ne reči" i zato mu treba verovati kada kaže da može da bude još ubitačniji.

"Mislim da mogu da unapredim sve. Ako kažete da sam dobar u završnici, mogu mnogo da je popravim. Mogu da postanem brži, snažniji, mogu i to da poboljšam. Ali ako treba negde da napredujem, to bi bila prevencija od povreda, jer ako nisam povređen, moći ću da igram mnogo više utakmica i značajno više da ponudim. Ako me pitate koji su mi ciljevi za 2022. godinu, reći ću da ne budem povređen. To mi je primarni cilj i za ostatak karijere."

Baš pre dva dana ustanovljeno je da ga zbog povrede mišića čeka nova pauza, treća od starta aktuelne takmičarske godine. Nije precizirano kada će se vratiti na teren, ali Haland ne brine: "Oporavak teče doboro, treniram i bizo ću biti spreman za povratak."

Haland je uvršten u tim godine prema izboru FIFA, koja je istom prilikom nagradu BEST za najboljeg fudbalera u godini okitila Roberta Levandovskog. Norvežanin je upitan kome bi išla nagrada da je on odlučivao.

"Dobro pitanje. Moram da kažem da je Levandovski broj jedan, onda bi išao Benzema koji je takođe neverovatan, međutim i Mesi je igrao vanserijski - dakle, Benzema i Mesi bi delili drugo mesto", zaključio je koji momak koji na 14 bundesligaških mečeva ove sezone (šest propustio zbog povreda) ima impresivnu statistiku - 16 golova i deset asistencija.


tagovi

Erling Haland

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara