Ešli Barti (©Reuters)
Ešli Barti (©Reuters)

Australijan open: Barti gazi bez izgubljenog seta, Kiz otpisana

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 23:30

Najbolja teniserka sveta u polufinalu protiv iskusne Amerikanke. Kolins i Svjontek boriće se za prvo finale u Melburnu

Najbolja teniserka svet Ešli Barti prvi je favorit za titulu na Australijan openu. Pred domaćim navijačima je igrala u polufinalu pre dve godine, a sada je ponovila taj uspeh. Osvajala je krune na Rolan Garosu 2019. godine i Vimbldonu 2021, a sada ima šansu u Melburnu da potvrdi dominaciju u ženskom tenisu poslednjih godina.

Rivalka u borbi za finale biće joj Amerikanka Medison Kiz (četvrtak, 09.30), trenutno tek na 51. mestu WTA liste. Barti igra fantastično na prvom grend slemu sezone. Nije izgubila nijedan set. Redom su u Melburnu padali Čurenko, Borzeti, Đorđi, Anisimova i Pegula. I pre Australijan opena, najbolja teniserka današnjice je potvrdila dobru formu osvajanjem titule u Adelejdu, trijumfom u finalu protiv Ribakine sa maksimalnih 2:0.

Izabrane vesti

Amerikanka Kiz nije novo ime, uspevala je da dođe već do polufinala Melburna pre sedam godina, igrala je i finale US Opena 2017. godine. Poslednjih sezona je u krizi, ali na ovom grend slemu igra odlično. Izgubila je samo set i to u osmini finala od Vang. Pre toga je dobila Kenin i Kristijan, a posle Kineskinje je pobedila Badosu i Krejčikovu u četvrtfinalu.

09.30: (1,25) Barti – Kiz (4,00)

Ove dve teniserke su dosad igrale tri puta, a Barti vodi u pobedama sa 2:1. U prvom odmeravanju snaga, Amerikanka je slavila sa 2:0 pre četiri godine u drugom kolu Rolan Garosa, dok je u prethodna dva meča Barti dobila maksimalnim rezultatom, na revijalnom meču 2019. godine i pre tri sezone u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Kvota u Mozzartu da će Barti da dobije Kiz sa maksimalnh 2:0 je 1,65.

U drugom polufinalu očekuje se uzbudljiviji meč Amerikanke Danijel Kolins i Poljakinje Ige Svjontek (11.00). Obe će igrati za prvo finale u Melburnu. Poljakinja je osvojila Rolan Garos pre dve godine, dok je Kolins, 30. teniserka planete, već drugi put u polufinalu Australijan opena. Najbolje partije na grend slemovima ima upravo na ovom turniru.

11.00: (1,55) Kolins – Svojntek (2,29)

Svjontek je posle tri vezane pobede maksimalnim rezultatom, u osmini finala i četvrtfinalu slavila protiv Kirstee i Kanepi posle tri seta. Kolinsova je dobila u prethodnoj rundi Korne, a pre toga Mertens, Tojson, Konjuh i Dolhajd.

Ove dve teniserke su odigrale samo jedan meč dosad, prošle godine u Adelejdu. Amerikanka je predala meč Poljakinji zbog povrede na startu drugog seta.

----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

AUSTRALIJAN OPEN, ŽENE – POLUFINALE

Četvrtak

09.30: (1,25) Barti – Kiz (4,00)

11.00: (1,55) Svjontek - Kolins (2,29)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ešli BartiAustralijan open 2022Australijan openIga ŠvjontekMedison Kiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara