Iz nedeljnika NM

0

Atentat: Sačuvaćemo predsednika, ali zdrav razum?

Autor: NM

Izvor: Novi magazin

Atentat: Sačuvaćemo predsednika, ali zdrav razum?

Izvor: Beta

Atentat ili državni udar. Zavisi od situacije i eventualne odgovornosti za prethodno učinjeno, u Srbiji se na kvartalnom nivou iz šešira izvlači jedno ili drugo zastrašivanje građana. Prethodno su izmrcvareni pričama o stranim i domaćim neprijateljima, infiltriranim belosvetskim plaćenicima, maskiranim fašistima ogrnutim demokratskim plaštom... Iako podseća na borbu Harija Potera protiv “normalaca”, serijal je odavno deo istorije, dok su građani Srbije sada i ovde bombardovani vestima od kojih se ledi krv u žilama. Naime, dan posle objave da se prekida poslovanje s Rio Tinto, ministar policije Aleksandar Vulin saopštava da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa “kavačkog klana”, planirala ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

vulinPripadnici MUP i BIA, zajedno s predstavnicima Europola i partnerskih službi od kojih smo informaciju dobili, pokrenuli su opsežnu akciju utvrđivanja identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije koja za cilj ima ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova

 

Dacic novijiSrbija je iz kredibilnih izvora dobila informacije o mogućem ugrožavanju bezbednosti predsednika Vučića, a da to nije tačno, Evropska policija (Evropol) dosad bi demantovala saopštenje ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina.

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije

 

Vucic betaAtentat nije lako izvesti. Takvim navodima obično se služe političari kada nemaju ni o čemu drugom da pričaju. Međutim, službe u Srbiji imaju podatke i rade na otkrivanju detalja, a raspisane su potrage i poternice za određenim ljudima. Službe imaju podatke odakle stiže oružje i kome treba da bude predato.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

 

brnabic betaRačunam i na prijateljstva sa drugim državama. A mnoge od njih ipak cene Aleksandra Vučića, ja verujem da će ovo biti ok, verujem da će to biti u redu... Ali je težak posao pred nama. Ali završićemo mi to kako treba, sačuvaćemo mi predsednika.

Ana Brnabić, premijerka

 

Vuk-Cvijic-n1Ako država dođe do informacija da eventualno neko planira da ubije nekog predstavnika države, obično se onda prikupljaju podaci da bi se to sprečilo, ne izlazi se na medije i govori o tome. Nijedna osoba dosad nije uhapšena, nije optužena, nije osumnjičena za pokušaj ubistva bilo kog predstavnika državnog organa.

Vuk Cvijić, novinar NIN-a

 

mihajlovic betaSrbija je ne tako davno u atentatu izgubila premijera i svaka pretnja po bezbednost predsednika Srbije mora do kraja da se ispita i sankcioniše, i preduzmu sve mere da on bude zaštićen.

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike

 

maja gojkovic foto gov.rsPozivam sve nadležne institucije na potpunu posvećenost i angažovanje na rasvetljavanju svih činjenica. Verujem u profesionalnost i opredeljenost bezbednosnih službi da osujete ovakve namere i obezbede sigurnost i bezbednost predsednika, a time zaštite i državni poredak naše zemlje i spreče destabilizaciju zemlje.

Maja Gojković, ministarka kulture

 

ivanjiOvo je četvrti put da se priča o atentatu na Aleksandra Vučića – Jajinci, snajper kod spomenika Stefanu Nemanji, Potočari. Svi u bližem i daljem okruženju SNS poručuju kako će da odbrane predsednika. Da li je neko planirao atentat, kako mi to možemo da znamo.

Andrej Ivanji, novinar nedeljnika Vreme

 

DodikNigde nije zabeleženo da mafija na tako gnusan način pokušava da se obračuna sa predsednikom države kao što se to već godinama radi prema Aleksandru Vučiću.

Milorad Dodik, Predsedništvo BIH

 

dragana rakicAko režim sto puta zavrti istu priču o atentatu i sve ostane na tome – nikad ne bude rasvetljeno ko je spremao atentat i niko nikad ne bude uhapšen, a kamoli optužen – onda je logično da ni u sto prvu priču niko više neće verovati niti posebno obratiti pažnju.

Dragana Rakić, Demokratska stranka

 

bojan pajticStrana služba bezbednosti koja je informisala srpske bezbednosne strukture učinila je to da bi se, prema saopštenim saznanjima, operativno postupalo, a ne da bi se od strogo poverljivih informacija pravila kampanja.

Bojan Pajtić, advokat

 

vladimir gajic1Blizu su da dovedu naciju do nivoa da ljudi više ne veruju ni u šta. Rijaliti-atentat treba da pokrije neuspeh na referendumu jer oni dobro znaju da su i referendum pokrali. Priča o atentatu je ista kao i priča o prisluškivanju Vučića. Jedna obična, presna laž koja neće imati svoj ishod u pravnom pogledu.

Vladimir Gajić, advokat

 

tadicMi nismo objavljivali takva saznanja i pretnje.

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR