Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.01.2022.

19:03

Bizaran argument predsednika FIFA: SP na dve godine spasiće živote Afrikanaca

Predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino smatra da bi češće održavanje Svetskog prvenstva moglo pozitivno da utiče na migrante.

Izvor: MT

Autor: MT

Bizaran argument predsednika FIFA: SP na dve godine spasiće živote Afrikanaca
EPA-EFE/Harold Cunningham

On ističe da bi Mundijal na svake dve godine dao nadu nekim državama, međutim, ti komentari, opravdano, naišli su na kritike.

"Moramo da im damo priliku, dostojanstvo. Ne milostinju, već da dozvolimo ostatku sveta da učestvuje. Moramo da damo nadu Afrikancima kako ne bi prelazili Mediteran da bi možda pronašli bolji život, ali verovatnije smrt u moru", rekao je Infantino.

Pojedini podaci pokazuju da je više od 23.000 ljudi izgubilo živote u pokušaju da ode u zapadnoevropske zemlje.

Endru Strohlajn, direktor za medije u "Human Rights Watch" se oglasila na Tviteru.

"Moje kolege intervjuišu izbeglice širom sveta svakog dana. Nikada ne spominju Svetski kup", rekao je Strohlajn.

Na Infantinov komentar reagovao je i Toni Barnet iz "Kick It Out" organizacije.

"FIFA je organizacija koja ostvaruje više milijardi profita. Oni već imaju sredstva za ulaganje i stvaranje prilika za ugrožene ljude širom sveta", rekao je Barnet.

CAF, afrička kuća fudbala, za razliku od UEFA i KONMEBOL-a, dala je podršku FIFA za održavanje Mundijala na svake dve godine.

FIFA tvrdi da bi promena u organizaciji prvenstva sveta donela dodatni prihod od 3,3 miliardni funti tokom četvorogodišnjeg ciklusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Lige petice

Siti nudi De Brujneu novi ugovor

Rukovodstvo Mančester sitija planira da ponudi produženje ugovora belgijskom fudbalskom reprezentativcu Kevinu de Brujneu do juna 2026. godine, prenose britanski mediji.

Tanjug

15:50

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu