Aleksandar VulinFoto: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, komentarišući vest da Hrvatska kupuje nova vojna vozila, da se nada da će ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu upitati vlast u toj zemlji zašto se naoružava i da li njeni susedi treba da budu zabrinuti zbog toga.

Vlada Hrvatske i Sjedinjene Američke Države postigli su dogovor o kupovini borbenih vozila tipa Bredli, javili su danas mediji.

„Кada Srbija nabavi naoružanje, o tome se priča i traže se razlozi zašto se vojno neutralna Srbija oprema. Кada Hrvatska, članica NATO pakta uloži ogroman novac u opremanje svoje vojske niko ne pita ništa, a ambasador SAD u Zagrebu nema potrebu da, kao njegov kolega u Beogradu, javno postavi pitanje zašto se Hrvatska naoružava i da li susedi Hrvatske treba da budu zabrinuti zbog njenog naoružavanja“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je istakao da se nada da će ambasador SAD u Zagrebu pitati sve što ambasador SADa u Beogradu pita Srbiju i to javno, „ili pitanja zavise od porekla oružja koje se kupuje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari