Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

NBA večeras: Jokić i Janis idu u plus, sa Memfisom nema greške

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.01.22. | 17:31

Šta staviti na tiket?

NBA liga je ušla u drugi deo sezone. Neke stvari su puno jasnije, već se može da vidi koje ekipe će da igraju ozbiljnu ulogu u plej-ofu, a koje jedva čekaju da sve završi i da čekaju dobar pik na draftu. Oni između će do kraja prelaznog roka sigurno pokušati da se osnaže, a dok čekamo na trejdove, donosimo vam nekoliko saveta za klađenje iz večerašnjih 10 mečeva koji su na rasporedu.

SAN ANTONIO SPARS - MEMFIS GRIZLIS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,60)

Izabrane vesti

Greg Popović ne može ove sezone da bude zadovoljan igrom svoje ekipe - Sparsi su na skoru 18-30 i tek na 12. mestu Zapadne konferencije, s dve pobede manje u odnosu na mesto koje vodi u plej-in turnir. San Antonio je u ovoj sezoni veliku šansu dao svojim mladim igračima koji ne igraju loše, ali ipak ta ekipa nema potencijal za najveće domete. S druge strane, Memfis je hit-ekipa Zapadne konferencije. Trenutno su Girzlisi na trećem mestu Zapada s skorom 32-17, a ne izgleda da bi mogli da padnu u igri. Jaki su na obe strane parketa, i u napadu i u odbrani, a Dža Morant je pravi vođa i nametnuo se kao jedan od najboljih mladih košarkaša u sezoni. No, i ostatak ekipe Memfisa je odličan, nema tu slabe karike, a iako večeras neće biti sjajnog šutera Desmonda Bejna, ipak mislimo da pobeda ne bi trebala da im pobegne.

Nikola Jokić (©AFP)Nikola Jokić (©AFP)

NIKOLA JOKIĆ (broj poena u meču (27,5), tip više, kvota 1,85)

Američki mediji će u prvi plan u utrci za titulu MVP-ja gurnuti Stefa Karija i Kevina Duranta, ali realno bi, kako sada stvari stoje, tu nagradu opet trebalo da pokupi Nikola Jokić. Kari je nakon odličnog početka sezone pao u šuterskom delu, Durant je povređen, a Jokić iz utakmice u utakmicu igra odlično. Trenutno je na proseku od 26,2 poena, 13,9 skokova, 7,6 asistencija i 1,4 ukradenu loptu po utakmici, a to su brojke kakve je uglavnom imao prošle sezone kada je bio MVP. Velika je stvar da Jokić svoj tim, koji igra bez Džamala Marija i Majkla Portera, drži na 6. mestu na Zapadu s skorom 25-21, a biće zanimljivo da se vidi kako će Nagetsi da prođu noćas protiv Bruklina. Netsi su sinoć izgubili od Lejkersa, a kako igraju kod kuće neće igrati ni Kajri Irving, pa bi Denver mogao i do pobede. No, nekako nam se čini da bi prava opklada bila da će Jokić da ubaci više od 27,5 poena. Netsi nemaju nekog dominantnog centra, Nik Klakston je dobar, ali se tek vraća nakon povrede, pa će biti zanimljivo videti koga će Stiv Neš da pošalje protiv Jokića. S obzirom da je srpski košarkaš u zadnjih pet utakmica na proseku od 32,4 poena, ko god ga bude čuvao, neće mu biti lako. Nikako.

FRANC VAGNER (broj poena u meču (16,5), tip manje, kvota 1,85)

Nemački košarkaš odlično igra u svojoj ruki sezoni i sigirno će na kraju sezone da dobije neke glasove u izboru za najboljeg rukija godine. Vagner je na proseku od 15,4 poena, 4,8 skokova, 2,9 asistencija i 1 ukradene lopte po utakmice, ali više od brojki oduševljava njegov pregled igre i košarkaška inteligencija jer u svakom trenutku uspe da pronađe najbolje rešenje za svoju ekipu. A ta njegova ekipa, Orlando, s skorom 9-39 je najgora u ligi, ali ipak se protiv nje ne treba opuštati. Osetio je to na svojoj koži Čikago koji je pre nekoliko dana izgubio na Floridi, a večeras će Medžik da ugosti Kliperse. Ekipa iz Los Anđelesa ima mnogo svojih problema, iako su favoriti neće im biti lako da dođu do pobede, ali nekako mislimo da Vagner neće biti igrač koji će zapapriti Klipersima. Jednostavno, koliko god izostanaka tim iz Los Anđelesa imao, toliko u svojem sastavu i dalje imaju dovoljno dobrih odbrambenih igrača na pozicij koju igra Vagner. A sigurni smo i da znaju da će, ako zaustave Nemca, lakše doći do pobede.

Janis Adetokunbo (©AFP)Janis Adetokunbo (©AFP)

JANIS ANTETOKUNMPO (broj poena u meču (27,5), tip više, kvota 1,85)

Evo još jednog igrača koji igra na NBA nivou. Doduše, ove sezone Janis više uopšte ne spominje tu nagradu jer mu je najvažnije da odbrani naslov šampiona i potpuno je koncentrisan na plej-of, ali grčki košarkaš stvarno igra odličo. U sezoni je na proseku od 28,6 poena, 11,3 skokova, 6 asistencija, 1,5 blokada i 1 ukradenu loptu, a u poslednje vreme je u neverovatnoj napadačkoj formi. U januaru je na proseku od 31,6 poena, a od 10 utakmica koje je odigrao u ovom mesecu, u samo dve je postigao manje od 30 poena, a i tada je postigao 26, odnosno 27 poena. Večeras Milvoki igra protiv Klivlenda, hit-ekipe koja igra odlično cele sezone i to će sigurno da bude motiv Janisu. Doduše, moguće je da propusti utakmicu jer ima malih problema s kolenom zbog čega nije igrao.

PIŠE: Emir Fulurija


tagovi

Memfis GrizlisSan Antonio SparsNBA ligaMoric VagnerJanis AdetokunboNikola JokićDenver NagetsMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara