Valerijen Ismael (©Reuters)
Valerijen Ismael (©Reuters)

VBA ostao bez skupo plaćenog napadača, Preston u crnoj seriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.01.22. | 12:27

Čempionšip: Tim Valerijena Ismaela na dva meseca bez Amerikanca Darila Dajka. Prošlogodišnji član Premijer lige nije poražen na svom terenu ove sezone

Pre početka sezone u Čempionšipu, VBA je bio jedan od najozbiljnijih kanidata za povratak u Premijer ligu. Angažovan je francuski stručnjak Valerijen Ismael, nekadašnji trener LASK-a i Barnslija. Tim iz Vest Bromvič Albiona je dobro krenuo, ali je upao u krizu krajem prošle godine. Trenutno je peti, ali i dalje ima šansu da se bori za prva dva mesta i direktan plasman u elitni rang engleskog fudbala.

VBA danas (21.00) na svom terenu dočekuje Preston u zaostalom meču 25. kola Čempionšipa. U slučaju tri boda, domaćin će se izjednačiti sa Kvins Park Rendžersom. Preston je na 15. poziciji, a već tri kola ne zna za trijumf (dva poraza i remi).

Izabrane vesti

Četa Valerijena Ismaela je, uz Liverpul, jedini tim na Ostrvu bez poraza na svom terenu u prve četiri profesionalne lige. Ima osam pobeda i pet remija, sa samo šesti primljenih pogodaka. Tokom zimskog prelaznog roka, Vest Bromvič Albion je doveo Amerikanaca iz Orlanda Darila Dajka. On je prošle sezone tresao mreže u Barnsliju.

21.00: (1,70) VBA (3,50) Preston (5,50)

Dobro ga poznaje menadžer Ismael koji ga je i doveo prošle sezone s Floride. Odigrao je robusni napadač već dva meča za novi tim, ali nije uspeo da postigne golove u duelima sa Kvins Park Rendžersom i Piterboroom. Na poslednjem meču se povredio, pa je napadač plaćen 7.000.000 funti van tima u naredna dva meseca. Biće to veliki hendikep za ekipu koja kuburi s realizacijom. Na 27 utakmica samo 34 gola. Primera radi, Fulam kao lider Čempionšipa je postigao čak 39 više (73).

Sem Džonston i Aleks Movat su na raspolaganju Ismaelu za duel sa Prestonom. Vraćaju se u startnih 11 posle suspenzije zbog kartona. Dara O‘Ši se oporavlja od operacije zgloba, ali još nije spreman da počne da igra, dok se Semi Ajai vratio sa Kupu afričkih nacija pošto je Nigerija ispala, ali videćemo da li će francuski stručnjak odmah da ga vrati u tim. Za Preston bi mogao da debituje Kameron Arčer koji je pre nekoliko dana stigao na pozajmici iz Aston Vile. Bred Pots se vraća u ekipu, kao i Endrju Hjuz.

U prvom delu šampionata, Preston i VBA su odigrali nerešeno – 1:1. Gol za domaćina delo je Vajtmena, dok je Filips doneo bod prošlogodišnjem članu Premijer lige. Poslednje tri utakmice ovih timova zavšeni su tipom 0-2. Ukoliko i danas bude dva pogotka ili manje, kvota u Mozzartu je 1,62.

---------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ČEMPIONŠIP – ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda

21.00: (1,70) VBA (3,50) Preston (5,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipVBAPrestonValerijen Ismael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara