Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 26. 1. 2022.

| Društvo

Nakon višegodišnjih najava gradnja puta od Malče do Proseka počinje u februaru

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
put
Rok za završetak radova je 7 meseci; foto: M. M.

Posle tri godine od prve najave izgradnja puta od petlje Malča do raskrsnice Prosek i uređenje Malčanske reke počeće u drugoj polovini februara, rekao je prilikom potpisivanja ugovora u Nišu direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić. Rok za završetak radova je sedam meseci, a vrednost projekta oko 3 miliona evra.

O saobraćajnici dužine 1,4 kilometra bilo je reči još 2019. godine, a tek sada su Koridori Srbije kao investitor i preduzeće Trejs Srbija, koje će graditi deonicu od Malče do Proseka, potpisali ugovor o izgradnji.

Kako je rekao Antić, očekuje da će radovi početi u drugoj polovini februara, a da u septembru treba sve da bude završeno. Dodao je da se projekat radi iz ušteda ostvarenih na različitim projektima koje su realizvani kroz finansiranje iz kredita od Evropske banke i da je vredan 3.215.000 evra. ugovor Potpisan ugovor; foto: T. T.

Ključni benefit ovog projekta je da će Niška Banja izgradnjom ove saobraćajnice dobiti direktan izlaz na auto-put, takođe ovaj projekat će povezati važne državne puteve i važne pravce koji idu od Pirota, kroz Sićevačku klisuru prema putnom pravcu koji ide prema Svrljigu, Knjaževcu, Zaječaru, prema istočnoj Srbiji. Ovaj putni pravac će rešiti mnoge sabraćajne probleme u Nišu. Pre svega, rešiće pitanje saobraćajnih gužvi, regulisaće saobraćaj, samim tim i rešiti mnoga otvorena pitanja koja su vezana i za bezbednost ljudi, a i za zaštitu životne sredine i smanjenje zagađenja, ali i smanjenje buke - rekao je Antić.

Dodao je i da će regulisati i Malčansku reku u nivou mosta u dužini od preko 100 metara.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da su zajedno sa držovom dogovorili da pre početka tih radova završe rekonstrukciju deonice od Donje Vrežine do Malče. Dodala je da se na južnom kraju Niša gradi veliki operativni centar sa koga će nadzirati saobraćaj na Koridorima E 75 i E 80.

Podsetimo, inicijativu da se aternativni put od Malčanske petlje levo ka Proseku napravi pokrenuo je početkom 2019. godine narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić. Tada su u niškom Zavodu za urbanizam rekli da su oni svoj deo posla završili i da Koridori Srbije treba da urade eksproprijaciju i izgrade novi put, a u Koridorima su najavili da bi radovi trebalo da počnu na proleće 2020. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Dinic

    01:22 // 27. 1. 2022.

    Kakav lopovluk. 3,5 miliona evra za 1,4km puta. Toliko ne kosta ni autoput.

  • Robin Hud

    20:39 // 26. 1. 2022.

    Koliko je to parce puta kada ce ga planski raditi 7 meseci i kostati 3 milEvra? A znamo da su planovi uvek kraci pred izbore, a stvarnost?

  • Čičanović

    13:47 // 26. 1. 2022.

    Umeste da neko odgovara što to nije urađeno odmah oni ovo najavljuju već tri godine i sad treba da budemo srećni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: