Vaterpolisti Olimpijakosa (©Starsport)
Vaterpolisti Olimpijakosa (©Starsport)

Olimpijakosove muke: 12 sati pod ledom na aerodromu, preko Ciriha za Beograd, pa vožnja do Kragujevca

Vreme čitanja: 5min | sre. 26.01.22. | 11:53

Pirejski crveno-beli posle dvodnevnog putovanja stigli u srce Šumadije, ali je pitanje u kakvom fizičkom stanju će biti za meč sa Radničkim

Prva asocijacija na Grčku je toplo vreme, čak i u hladnijim mesecima, ali ovih dana je tu mediteransku zemlju pogodilo nezapamćeno nevreme. Okovana je Grčka snegom i ledom, letovi se otkazuju, što stvara velike probleme održavanju sportskih događaja u toj zemlji. Utakmice Evrolige između Panatinaikosa i Žalgirisa je otkazana, a kijamet umalo da onemogući vaterpoliste Olimpijakosa da izađu na megdan kragujevačkom Radničkom (20.30).

Olimpijakosova delegacija planirala je da krene put Kragujevca još u ponedeljak, ali planovi su propali. Proveli su igrači Olimpijakosa, stručni štab i osoblje 12 sati na aerodromu u Atini i nisu se ukrcali na avion, jer je let - otkazan. Ubrzo je aerodrom ispražnjen, stavljen je katanac i svi prilazi su zatvoreni. Morali su u Olimpijakosu da nađu drugu soluciju, jer da nisu stigli u Kragujevac meč bi bio registrovan službenim rezultatom - 10:0. Proveli bi se pirejski crveno-beli kao Crvena zvezda, OSC Budimpešta i dubrovački Jug koji zbog problema sa korona virusom, odnosno kašnjenja i otkazivanja letova nisu se pojavili na utakmici. Tolerancija LEN-a je minimalna, praktično je nema.

Izabrane vesti

Vratio se Olimpijakos u hotel i posegnuo je za alternativnim rešenjem. Obišao je pola Evrope kako bi stigao u Kragujevac. U utorak su letovi omogućeni, ali toga dana avioni nisu saobraćali na relaciji Atina - Beograd, pa je pirejski tim odleteo za Cirih, preko kojeg je stigao do Beograda, a onda je preostalo Olimpijakosu da se spusti još “samo” 140 kilometara do Kragujevca. Na vreme je dvostruki evropski šampion stigao u srce Šumadije, samo je pitanje u kakavom fizičkom stanju će biti izabranici Teodorosa Vlahosa posle silnih peripetija.

Umor, manjak treninga, maltretiranje po aerodromima, putovanje autobusom... Sve to ide naruku Radničkom. Nisu Kragujevčani imali tih problema, vratili su se na vreme iz Budve, sa drugog turnira Jadranske lige, gde su drugi put u mesec dana tukli Novi Beograd i uvećali šanse da na poslednjem turniru - održava se u Kragujevcu - ugrabe prvo mesto i Fajnal for dovedu u Kragujevac. Da nije došlo do promene propozicija pred početak ove sezone, Radničkom bi kao šampionu sledovala organizacija završnog turnira, ovako mora za nju da se izbori u bazenu.

Filip Filipović  (©Starsport)Filip Filipović (©Starsport)

Radnički je pre dve sedmice u prvom evropskom meču u 2022. godini pretrpeo poraz u Pireju, i tom prilikom pokazao je da je rapidno podigao formu u poslednje vreme, te da je smanjio jaz u odnosu na najkvalitetnije timove u Evropi. Olimpijakos je pretendent na evropsku krunu, ima u svojim redovima najboljeg igrača za 2021. godinu - Filipa Filipovića, pa će gotovo izvesno bazen u Kragujevcu biti pun.

20.30: (3.40) Radnički (8.00) Olimpijakos (1.50)

Konstantinos Genidunijas, grčki reprezentativac i jedan od najboljih igrača Olimpijakosa, istakao je da minulih sedmica njegov tim nije imao veliki broj treninga i da bi to mogao biti otežavajući faktor.

“Radnički je podigao formu u poslednje vreme, što će nam samo dodatno otežati ovo ionako teško gostovanje. Mi nismo puno trenirali, ne samo zbog ovog nevremena, već i ranije, jer je deo igrača bio u pogonu reprezentacije, ali ipak se nadam da ćemo pokazati naše najbolje lice”, rekao je Konstantinos Genidunijas.

Andro Bušlje (©Starsport)Andro Bušlje (©Starsport)

Filip Filipović i Konstantinos Genidunijas su, uz povratnika u crveno-beli tabor - Janisa Funtulisa, pokretačke poluge Olimpijakosa, ali imaju Pirejci još pregršt aduta. Hrvatski golman Marko Bijač brani izvrsno, baš kao što je to radio i u Pro Reku, sa kojim je u Beogradu postao evropski šampion. Tu je i iskusni Andro Bušlje, ali i centarski tandem Konstantinos Murikis - Hristodulos Kolomvos, koji se odlično dopunjuje.

Olimpijakos je u Kragujevac stigao kao drugoplasirani tim u Grupi B, a lidersku poziciju prepustio je Breši posle poraza u Italiji. Uroš Stevanović, dugogodišnji trener Radničkog, nada se da će njegov tim u paklenoj atmosferi uspeti da uhvati na krivoj nozi Pirejce i priredi veliko iznenađenje u Ligi šampiona.

“Olimpijakos je jedan od glavnih pretendenata na titulu. U dosadašnjem toku sezone su, uz Brešu, pokazali najviše i bili konstantni kroz sve mečeve. Želimo da popravimo utisak iz prvog duela u Atini, gde smo bili konkurentni do poslednje četvrtine. Očekujem da budemo još bolji, jer imamo kontinuitet dobrih igara iz Regionalne lige, ali je isto tako potrebno da se do utakmice odmorimo i osvežimo od tog napornog turnira. Nadam se da će tribine biti popunjene, da će doći i popularni ‘Crveni đavoli’ i da ćemo u takvoj atmosferi pružiti i više od svog maksimuma i iznenaditi Olimpijakos”, rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Nikola Lukić (©Starsport)Nikola Lukić (©Starsport)

Pružio je Radnički snažan otpor Olimpijakosu u Pireju, pao je u odlučujućem kvartalu, a Miloš Ćuk, najbolji strelac Kragujevčana u Ligi šampiona, ističe da ekipi motiva ne manjka i da su se u Grčkoj uverili da mogu da se nose sa pretendentom na evropsku krunu.

“Videli smo da možemo da im pariramo. Tokom većeg dela meča smo u tome i uspevali, posle čega su oni iskoristili neki naš pad u igri od dva - tri minuta i kaznili nas sa dva - tri gola, čime je utakmica i prelomljena. Znamo šta moramo da uradimo kako bismo bili rezultatski konkurentni sve vreme i na kraju dobili utakmicu. Ovaj duel dolazi nam u teškom trenutku, posle četiri meča na turniru Jadranske lige na kojima smo se stvarno mnogo iscrpeli, ali se nadam da ćemo se malo oporaviti kroz poslednja dva treninga i pred našom publikom odigrati najbolju utakmicu. Sigurno da je veliki motiv za nas što igramo protiv Olimpijakosa i daćemo sve od sebe da pobedimo”, zaključio je Miloš Ćuk.

LIGA ŠAMPIONA - 8. KOLO

Utorak

GRUPA B

18.00: Hanover - Steaua Bukurešt 13:12

19.00: Špandau - OSC Budimpešta 11:12

20.00: Crvena zvezda - Marselj 8:11

Pro Reko - Jug Dubrovnik 10:0 (službeni rezultat)


Sreda

GRUPA A

19.00: (6.75) Jadran Split (9.00) Breša (1.20)

19.00: (1.85) Ferencvaroš (-8,5) Dinamo Tbilisi (1.85)

19.45: (2.00) Novi Beograd (6.25) Barseloneta (2.35)

20.30: (3.40) Radnički (8.00) Olimpijakos (1.50)



tagovi

VK RadničkiVK OlimpijakosLiga šampiona u vaterpoluUroš StevanovićMiloš ĆukFilip FilipovićMarko Bijač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara